Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek a zsíros bőrre?

Mit tegyek a zsíros bőrre?

Figyelt kérdés

Eléggé zsíros arcbőröm van, leginkább a homlokom és az orrom. Ráadásul frufrum is van, ami gyorsabban zsírosodik a homlokom miatt.

Rengetek krémet, maszkot próbáltam eddig ami egy kicsit is szárítja a bőrt, de nekem egy se vált be.

Van valami ötletetek, mit tudnék kezdeni vele?

Esetleg egy jó és bevált krém?

2020. júl. 4. 14:09
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én 1 hete vettem nivea urban detox éjszakai krémet. Random nyúltam rá a polcon, mert megtetszett a neve. Utána olvastam, sokan írtak róla jót.

Ugyanilyen az arcom mint neked (T vonalban zsíros), és nekem nagyon jól bevállt rá. Szinte már várom az estét hogy felkenhessem :D gyorsan beszívja, és nem zsírosítja mégjobban a bőröm.

2020. júl. 4. 14:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is zsíros bőröm van, ez genetikus, nem múlik el teljesen. Szárító termékek nem nagyon segítenek, egy fél óra múlva megint zsíros lesz az ember feje, és még ronthatnak is a helyzeten, mert ezek gyakran irritálnak meg kiszárítják a bőrt (a vizet is eltávolítják, nem csak a zsírt).

A hidratáló, ami nekem nagyon bevált: The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA (Skinsmart), ez csak hidratál, nem olajos egyáltalán. Ha ez neked túl drága, vagy nem akarsz a neten rendelni, akkor keress valamelyik drogériában kombinált vagy zsíros bőrre való olajmentes hidratálót.

Niacinamid (B3-vitamin) tartalmú szérumok segíthetnek csökkenteni az olajtermelést, pl. Geek&Gorgeous 101 B-Bomb. Elvileg vitamin A is segít, de azt én még nem próbáltam, annak lehetnek mellékhatásai, olvass utána, mielőtt elkezded (G&G 101 A-Game5, retinolos termekék The Ordinarytől és Paula's Choice-tól).

Ha pattanásaid vagy mitesszereid is vannak, akkor próbálj ki egy szalicilsavas hámlasztót.

Naptejből nagyon nehéz olyat találni, ami nem zsírosít. Ami nekem most van, az szörnyű, de nemrég olvastam utána, és a vélemények alapján ezek közül fogok egyet választani legközelebb: Purito Comfy Water Sun Block SPF50+, Purito Centella Unscented Sun SPF50+, Nivea Sun UV napozókrém arca sensitiv. Állítólag a NIOD Survival 30 is jó, de az jóval drágább.

2020. júl. 6. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!