Környezetbarát kozmetika?
A divatipar a kőolajipar után a modern világ legnagyobb szennyezője.
Elképesztő mennyiségű vegyi anyagot és hulladékot termel.
Ha környezet tudatos akarsz lenni, akkor mondj le a divatról.
Tehát ami természtes, mert például fából készül és sok fát kell kivágni hozzá, az nem terheli a környezetet...
Bocs, de ez teljesen hibás gondolatmenet.
Nyilván nem a fűrészport darálják bele, de növényi kivonatokról hallottál már?
Meg ott van például a pálmaolaj. A pálmának nem lesz semmi baja, attól hogy a terméséből olaj készül, viszont a pálmát a kiirtott őserdő helyére ültetik. Egy fajban gazdag életközösség helyére egy monokultúrás ületvény kerül, ahol a pálmán kívül alig él más élőlény (állat, növény egyaránt) a permetezés, gyomirtózás miatt.
Bocs, lemaradt hogy a pálmaolaj rengeteg kozmetikum alap összetevője.
Szóval a legkörnyezetbarátabb az, ha csakis a higiénia szempontjából legszükségesebb mennyiséget használod.
Pálmaolaj témában teljes mértékben egyetértek veled. Viszont a kérdező környezetbarát kozmetikát keres és nem tudom, lehet használnak pálmaolajat, de szerintem máshol különféle adalékanyagok, kőolaj származékok is vannak más kozmetikák termékeiben. Szerintem a vízeknek kevésbé árt a természetes kozmetikum mint a mesterséges.
Amúgy esetleg te tudsz másik kozmetikát? Én csak ezt az egyet ismerem, hátha segít valamit a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!