Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan tarthatnám egészségesen...

Hogyan tarthatnám egészségesen a hajamat? Legjobb hajvégápoló/sampon/hajszesz, illetve kondícionáló?

Figyelt kérdés

Nem rég vágattam le a hajamat kicsivel váll alatti hosszúságra. Kicsit félek, hogy, ha rosszul alszom (pl rajta alszom vagy sokat fogolódok), akkor töredezhet a vége, illetve károsíthatom a hajam. Hogyan tudnám fenttartani a hajam egészségét, fényességét és normál hajvégi vastagságát?

Hajvégápoló beszerzésén gondolkoztam, azonban nem tudol melyik lenne a legjobb választás. Illetve sampont szeretnék váltani, ami táplálni a hajamat.

B-Vitamint tervezek szedni, illetve jobban oda szeretnék figyelni az étkezésemre és a stresszhelyzet kezelésemre. Sajnos az év elején nagyon durván stresszes időszakon mentem keresztül és elkezdett töredezni, illetve gyengülni a hajam, amit előtte sose tapasztaltam.

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a hajam vége kunkorodik, leginkább kifelé áll fel. Mit tehetnék ellene? Gondolkoztam hajvasaláson, viszont nem szeretném sok hőhatásnak kitenni a végeket. Hogyan tudnám szárításnál úgy formálni, hogy befele forduljanak a végek vagy egyenesen maradjanak?

Elpőre is köszönöm szépen a válaszokat! :)

2020. jún. 29. 08:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól biztosan nem töredezhet a hajad, ha rajta alszol, attól már inkább, ha vasalod. Javaslom, hogy akkor ne sima, hanem gőzölős hajvasalót próbálj ki. Kívülről egyébként sokkal kevésbé tudod a hajadat táplálni, mint belülről. És a samponok, pakolások, hajvégápolók nem tudnak csodát tenni, ezek csak látszatra szépítik a hajat, szóval nem éri meg a méregdrága samponokat megvenni. Próbáld ki esetleg a Kovaföld kapszulát, nagyon jó hajnövesztésre. Próbálj több zöldséget, gyümölcsöt enni, mert valószínűleg vitamin hiány miatt töredezik a vége (hacsak nincs szőkítve).
2020. jún. 29. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Leírom én miket használok, aztán majd szelektálsz.

Először is a legfontosabb az egészséges életmód. Kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás, sok víz, megfelelő mennyiségű alvás, sport. Jó kerülni az éjszakázást, piálást, cigizést (nem feltételezem rólad).

Vegyél hajvitamint, a dm sajátmárkását ajánlom, az szuper. Kb 1200Ft 2 havi adag, napi 1db kell belőle. Vegyél jó hajkefét! Otthonra egy vaddisznó sörtéset, táskába pedig egy tangle teezert. Én az előbbit preferálom, csak az gyorsan koszolódik és kényesebb, ezért azt csak itthon használom.

Heti 2x mosok hajat, ilyenkor teszek rá egy meleg olajas pakolást szárazon, zuhanysapka alatt 30-60 percre. Lehet bármilyen természetes olaj, vagy azok keveréke. Oliva, kókusz, lenmag, makadámia, argán. Ezután 2x samponozva megmosom és teszek rá hajmaszkot, szárításkor pedig hajvégápolót. A hajvégápolót érdemes beiktatni, ha eddig nem használtál. Én ezt használom:

[link]

Vasalni kb havonta 2x szoktam, vagy ha olyan helyre megyek néha göndörítem. Minőségi eszközöket érdemes hozzá beszerezni.

Szorosan nem szabad felkötni a hajat, otthonra legjobb lazán felcsatozni.

Ja, a párnahuzat. Ha nagyon aggódsz cseréld le selyemre vagy szaténra a pamutot.

Ha növeszted a hajad, csak akkor és annyit vágass amennyit muszáj. Ha egészséges nem kell vágatni. A hajad vége a rövdsége miatt kunkorodik, de ha békén hagyod gyorsabban fog nőni és nem lesz ilyen gond.

[link]

Sampont és maszkot ilyet használok, a fiolás cuccot ami a képen van, azt nem. Olyat csak a fodrászom tesz rá néha.

Nekem derékig érő szőkített hajam van, nekem ezek a termékek váltak be.

2020. jún. 29. 08:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként azt elfelejtettem írni, hogy a sampon nem arra való, hogy táplálja a hajad. Az tisztításra van, ezért olyat érdemes venni, ami ezt kíméletesen teszi. Az ápolásra elsősorban az étrend és a vitaminok valóak, külsőleg - a hajad élettelen részére, tehát a hosszára, a fejbőr kerülésével- valamint a pakolások, maszkok és a hajvégápoló. Plusz ugye az egyéb óvintézkedések, amikkel óvod a hajad.
2020. jún. 29. 09:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! :)

Természetes nagyon sötét barna a hajam, nem tervezem szőkítettni, illetve semmi extrémet csinálni vele.

Vitaminokat szedek és hajvitamint is mindenképp szerzek be. Sajnos az év stresszesen indult, alig és rosszul aludtam. Most 2 hete kb, hogy tudok jól és eleget aludni. Több gyümölcsöt eszem és zöldségeket is próbálom egyre sűrűbben beiktatni. Az éjszakázás a legnehezebb, mert éjjeli bagoly vagyok, viszont rendszeresen tornázom, illetve fogyasztok folyadékot (legtöbbször gyógyteákat és vizez).

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a válsszokat, sokat segítettek! :)

2020. jún. 29. 09:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Szurkolok neked, hajrá! :)
2020. jún. 29. 09:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :))
2020. jún. 29. 10:25
 7/7 anonim ***** válasza:
A C-vitaminnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, melyek közül az egyik, hogy elengedhetetlen a zavartalan alváshoz. A Plos One nevű szaklapban megjelent kutatásban több személy vérvizsgálatát vetették össze, és arra a következtetésre jutottak, hogy az alacsony C-vitamin szinttel rendelkező alanyok gyakrabban küzdenek alvászavarral. Az orvosok javaslata, hogy fogyasszunk C-vitaminban gazdag ételeket – például paprikát, különböző citrusféléket, kelbimbót, kivit vagy mangót.
2020. júl. 2. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!