Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ki mivel szőrtelenít?

Ki mivel szőrtelenít?

Figyelt kérdés

Próbáltam már gyantát, de nekem egyszerűen nem szedi ki a szőrömet, legjobb esetben is csak pár szálat, pedig tudom, hogy kell használni. A borotvát nem bírja a bőröm, nagyon érzékeny, és a tapintását sem szeretem a borotvált szőrnek.

Jelenleg az epillátorral küzdök, de ez meg rengeteg időt vesz igénybe...

Kinek mi vált be? Esetleg a szőrtelenítő krémekkel van valakinek pozitív tapasztalata? Intim területeken mivel érdemes próbálkozni?

Előre is köszönöm!

2020. jún. 27. 16:56
 1/3 anonim ***** válasza:
én gyantáztatom és hetekig sima
2020. jún. 27. 21:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Epilátor. Több, mint 20 éve használom, és már teljesen kiritkult tőle szőröm. Ha végigmész hetente egyszer, akkor nem olyan időigényes, szerintem megvan 10-15 perc alatt.
2020. jún. 27. 22:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Gyantázás előtt szivaccsal és szappannal (valami olcsóval, amiben nincs hidratáló, a tusfürdő nem jó) jól dörzsöld át a lábadat, akár többször is. Az a lényeg, hogy lemosd a faggyúréteget a szőrről, mert akkor fog beleragadni a gyantába. Akkor tiszta a lábad, amikor már egy kevés szappan is nagyon habzik rajta.

Szárazra kell törölni.

Ekkor jöhet a bolti hideggyanta csík. Egy csíkot legfeljebb 4x ragassz fel.

A lehető leggyorsabban próbáld lehúzni. Lehet növekedési irányban és vele ellentétesen is, kinek mi jön be. Ha neked nem esik kézre, kérd meg egyik barátnődet.

A gyantamaradékot babaolajos vattával tudod letörölni (napraforgó olaj is megteszi, ha nincs más)

Víz ne érje egy napig. Testápolóval se kenegesd, hacsak nem kimondottan gyantázás utáni készítmény.

Szőrtelenítő krémeket nem ajánlom, drága és rettentően kiszárítják a bőrt.

2020. jún. 28. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!