Ha valaki korán elkezdi borotválni magát, akkor ott ahol
borotválja nagyon megerősödik a szőrzet?
nem, ez egy nagy tévedés. A borotválástólnem erősödik a szörzet. (annak a férfinaksem lesz több szöre aki mindennap borotválja magát, mint annak aki hataémas szakállat növeszt.
Abból ered a hiedelem, hogy a végleges szörzet nőknél is csak a huszas évek közepére alakul ki. (én pl.borotválom a lábam 30 éve, de nagyon gyenge ma is. Mert genetikailag ilyen vagyok)
Tehát nem erősödik meg, nyugodtan borotváld.
2010. aug. 1. 09:53
2/11 A kérdező kommentje:
De szúrni fog, amikor nől vissza?
Attól függ milyen erős. Nekem nagyon gyenge, vékonyka a lábamon az nem szúr egyáltalán. De intim területen, ahol erősebb ott 2 nap után már szúr.
2010. aug. 1. 10:00
4/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek 20 évesen leborotváljam az egészet vagy csak a bikinivonalat? Mert egyébként meg nagyon hosszú ott a szőr és ha meg rövidebbre vágom, akkor már inkább leborotválom az egészet...
én egyszer borotváltam le a hasamon két szőrszálat 13 évesen..aztan egyre erősebb lett és több..jól megszivtam igy azt epillálni kell vagy szemöldökcsipesszel kiszedni h ne látszodjon. szoval nekem a borotva ártott meg. DE egyébként ott lent én nem vettem észre változást hogy erősebb lenne vagy bármi ilyesmi. MAx kényelmesebb hogy nincs ott az a nagy őserdő:) Amugy én 3naponta szoktam..igy a bőr is tud pihenni. Nem jo ha mindennap mert nagyon megsértheti a bőrödet és kipattogozhat.
2010. aug. 1. 10:33
amugy szerintem borotváld az egészet. utolsó vtam
2010. aug. 1. 10:33
Az első válaszolónak van igaza, ha nem hiszitek nézzétek meg a Spektrumon a Tények és Tévhitek műsort. Nem lesz erősebb a szőr borotvától, csak mivel ferdén vágja le a penge, ezért sötétebb pigmentes rész látszik és ezért néz ki sötétebbnek, meg ezért érezzük erősebbnek, de ez csak egy ideig ilyen. Nincs semmi, ami a szőrtüszőre hatna, amitől erősebb lenne.
2010. aug. 1. 11:49
[link]
A 4. tévhit. És az egyik válaszoló aki azt írta hogy 13 évesen leborotválta a lábát és erősödött az 2 okból lehet.
1. Mivel teenager vagy rengeteg férfihormon van a szervezetedbe(még) És fejlődésben vagy, most erősődik a szőröd.
2. a szőr a tövénél jóval erősebb és mikor előszőr leborotváltad a szőrt még hosszű volt és a vége nyenge volt borotválás után mikor pedig visszanött csak az erős tövét láttad.
Remélem tudtam segíteni:)
2010. aug. 3. 11:28
9/11 A kérdező kommentje:
lány vagyok, hogy lenne bennem férfi hormon? :D
A nőkben is van férfihormon, ugyanúgy, mint a férfiakban női hormon.
2010. aug. 3. 12:43
Kapcsolódó kérdések: