Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha valaki korán elkezdi...

Ha valaki korán elkezdi borotválni magát, akkor ott ahol borotválja nagyon megerősödik a szőrzet?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha valaki 14 évesen elkezdi borotválni akkor nagyon erős lesz? Ha én 20 évesen borotválom le először egészen, ott lent, akkor mennyire fog megerősödni, szúrni, milyen gyakran kell utána borotválni?
2010. aug. 1. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%

nem, ez egy nagy tévedés. A borotválástólnem erősödik a szörzet. (annak a férfinaksem lesz több szöre aki mindennap borotválja magát, mint annak aki hataémas szakállat növeszt.

Abból ered a hiedelem, hogy a végleges szörzet nőknél is csak a huszas évek közepére alakul ki. (én pl.borotválom a lábam 30 éve, de nagyon gyenge ma is. Mert genetikailag ilyen vagyok)

Tehát nem erősödik meg, nyugodtan borotváld.

2010. aug. 1. 09:53
 2/11 A kérdező kommentje:
De szúrni fog, amikor nől vissza?
2010. aug. 1. 09:55
 3/11 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen erős. Nekem nagyon gyenge, vékonyka a lábamon az nem szúr egyáltalán. De intim területen, ahol erősebb ott 2 nap után már szúr.
2010. aug. 1. 10:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek 20 évesen leborotváljam az egészet vagy csak a bikinivonalat? Mert egyébként meg nagyon hosszú ott a szőr és ha meg rövidebbre vágom, akkor már inkább leborotválom az egészet...
2010. aug. 1. 10:02
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
én egyszer borotváltam le a hasamon két szőrszálat 13 évesen..aztan egyre erősebb lett és több..jól megszivtam igy azt epillálni kell vagy szemöldökcsipesszel kiszedni h ne látszodjon. szoval nekem a borotva ártott meg. DE egyébként ott lent én nem vettem észre változást hogy erősebb lenne vagy bármi ilyesmi. MAx kényelmesebb hogy nincs ott az a nagy őserdő:) Amugy én 3naponta szoktam..igy a bőr is tud pihenni. Nem jo ha mindennap mert nagyon megsértheti a bőrödet és kipattogozhat.
2010. aug. 1. 10:33
 6/11 anonim ***** válasza:
amugy szerintem borotváld az egészet. utolsó vtam
2010. aug. 1. 10:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónak van igaza, ha nem hiszitek nézzétek meg a Spektrumon a Tények és Tévhitek műsort. Nem lesz erősebb a szőr borotvától, csak mivel ferdén vágja le a penge, ezért sötétebb pigmentes rész látszik és ezért néz ki sötétebbnek, meg ezért érezzük erősebbnek, de ez csak egy ideig ilyen. Nincs semmi, ami a szőrtüszőre hatna, amitől erősebb lenne.
2010. aug. 1. 11:49
 8/11 anonim ***** válasza:

[link]

A 4. tévhit. És az egyik válaszoló aki azt írta hogy 13 évesen leborotválta a lábát és erősödött az 2 okból lehet.

1. Mivel teenager vagy rengeteg férfihormon van a szervezetedbe(még) És fejlődésben vagy, most erősődik a szőröd.

2. a szőr a tövénél jóval erősebb és mikor előszőr leborotváltad a szőrt még hosszű volt és a vége nyenge volt borotválás után mikor pedig visszanött csak az erős tövét láttad.

Remélem tudtam segíteni:)

2010. aug. 3. 11:28
 9/11 A kérdező kommentje:
lány vagyok, hogy lenne bennem férfi hormon? :D
2010. aug. 3. 12:11
 10/11 anonim ***** válasza:
A nőkben is van férfihormon, ugyanúgy, mint a férfiakban női hormon.
2010. aug. 3. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!