Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kinek mi a tapasztalata a...

Kinek mi a tapasztalata a samponmentes hajmosással?

Figyelt kérdés

Legyen ez egy tapasztalatcserés hely, inspiráljuk egymást, kezdem az enyémmel.

Egy évvel ezelőtt elhagytam a sampont (azelőtt 5 naponta mostam). Biztos nagy szívfájdalom volt neki. Először a hajamnak is. Egy-két hét után olyan zsíros volt, hogy anyum kérdezte hogy én tettem-e a fejemre a zsírt a kamrából, közben meg csak a kutya ette meg. Na igen. Ekkor megmostam 1 nagykanál szódabikarbónás vízzel, majd kiöblítettem és a végén szintén 1 nagykanál felhigított almaecettel átöblítettem, amit aztán már nem mostam le. Ez így ment 3 hónapig, közben volt néha hogy csak vízzel mostam meg, de az esetek többségében szódabikarbónával. Abban időszakban még a tojássárgáját is kibróbáltam, de a szag elviselhetetlen volt.

A hajam azonban egy ilyen (szódás) mosás után is 3-4 nappal már zsírosodott (addig viszont gyönyörű volt). A korpa is problémám volt kb. a 3.hónap elejétől. A negyedik hónap közepe felé abbahagytam a szódabikarbónát és sima vízre váltottam almaecettel. Ez ment 1-1,5 hónapig, de már hiányzott a hajam könnyűsége és "lágyan (le)omlóssága", ezért visszaváltottam a szódabikácskára. Ezt azonban 1 hónap után köszönte szépen a hajam, és elkezdte leépíteni magát. Több centis törések estek le gyakran. Kiszárította a szóda, láttam hogy ez így nem jó, ráadásul a korpa is újra megjelent, ami a sima vizes időszaknál nem volt jelen.

Ezért úgy döntöttem végleg átváltok a vízre és nem bántam meg. Egy hónap után, 7 hónappal az egész kezdetétől számítva végre tényleg elértem amit szerettem volna. 4-5 naponta átöblítem sima vízzel és almaecettel és csodás az állaga és szuper érzés hogy természetes is. Kipróbáltam, hogyha nem mosom meg két hétig, akkor már ugyan zsírosodik, de negyedannyira mint mikor még nem volt átállva. Jó meleg vizet használok hozzá ez fontos.

A korpa néha ugyan megjelenik még, ezen még dolgozom, de így idáig nekem megérte.

Nem úgy néz ki a hajam mint előtte, van egy másfajta állaga, de nem zsírosodik a töve és van tartása.

Jöhetnek a ti sztorijaitok. :)

2020. jún. 13. 17:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Sokat fésülöm jó minőségű fésűvel, ez is nagyon fontos rengeteget számít.
2020. jún. 13. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer próbáltam a szódabikarbónás ecetes hajmosást, annyi elég is volt, köszönöm szépen.

A szódabikarbóna a hajam ön lévő zsír 0 százalékát szedte le, cserébe beleragadt. Erre jött az almaecet, aminek rettenetesen büdös, zsíros, undorító szaga volt a fejemen. Amikor megpróbáltam kifésülni a hajam, majdnem beletört a fésű, kb.

Itt ért véget az afférom a természetes hajápolással. Ezt követően megmostam rendes samponnal, és láss csodát, a trutyi eltűnt.

Azóta is heti 1* vagy 2* mosok hajat, rendes samponnal. Tök jó, ha valakinek ez bejön, nekem nem jött be egyáltalán semennyire.

2020. jún. 13. 17:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem jönnek be ezek a dolgok nekem. Szeretem ha jó illatom fürdés után, és és a hajamat is szeretem úgy. Nem bohóckodok ilyenekkel. Ismerek olyat aki fürdéshez sem használ se szappant se tusfürdőt. Én ezt se tudnám elképzelni.

Attól meg megőrülnék ha 2 hétig nem mosnék hajat... Jó szaga lehet, főleg nyáron, de egyébként is.

2020. jún. 13. 17:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Első sajnálom hogy neked nem jött be, mondjuk látod nekem is 7 hónap volt mire a mostani kinézetét/állapotát elérte.

Egyébként teljesen normális illata van, sosem büdös, a párom szerint olyan illata van mint a természetes bőrillatom és más hozzátartozók is ezt mondták. Ha meg valami különlegeset szeretne az ember, néha azt szoktam csinálni hogy 2-3 csepp illóolajat teszek egy befőttesüvegnyi vízbe és azzal átöntöm a hajmosás végén.

2020. jún. 13. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem jött be, ugyanúgy zsíros maradt, így inkább nem is alkalmaztam tovább.

De örülök, hogy neked bejött.:)

2020. jún. 19. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Fúj.
2021. jan. 1. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Próbálkoztam ezzel, volt szódabikarbónás mosás almaecet illóolaj minden "természetes" fisfos... Ez semmilyen formában nem működött, nehéz, rossz tapintású fésülhetetlen büdös volt a haj, másnap már lehetett megint mosni. Akkor gondoltam, hogy ez nem... vettem sampon szappant ( mellesleg valami 10 euri volt eléggé drága) Hát először igen jó volt tiszta selymi lett a haj tőle ki is lehetett tolni nagy nehezen 1 hétig a hajmosást 1 kiló száraz sampon segítségével... de ez is olyan volt, hogy szombatra már eléggé retek volt az egész. 3-4 mosás után olyan szinten korpásodni kezdett a fejem, hogy valami borzalom. Pedig kimondottan korpásodás elleni volt a szappan...A gomba elszaporodásának következtében már tarthatatlan volt a helyzet, és mondták páran ha minden part szakad Nizoral segít... Tényleg segít... megszünteti a elszaporodott gomba okozta korpásodást.. de persze csak amig használom.. ha elhagynám vagy másra váltanék újra elkezdődik a korpásodásos ördögi kör... Szóval szörnyű. Lehet az is sokat nyom a latba, hogy férfi vagyok, más a hormonháztartás stb.. váll alá érő félvastag szálú puha tapintású egyenes hajam van. Ahogy nézegettem videókat erről a no-po metódról meg minden azt szűrtem le, hogy azok istenítik akiknek 3 embernyi sűrűségű jó minőségű vastagszálú hajuk van. vajon miért? Nyilván magától értetődő
máj. 30. 20:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!