A lábszőrzet sűrűsége csökken a korral vagy a rendszeres epilálástól csökken?
Figyelt kérdés
Tehát ha egyre idősebb az ember, akkor egyre kevesebb szőr nő már alapból, vagy az epilálás hatása, hogy egyre kevesebb szőr nő vissza?
Én pl. télen nem szőrtelenítek és tavasszal is már alig van szőr a lábamon. (40N)
2020. jún. 13. 11:24
A kérdező szavazást indított:
Idővel egyre kevesebb szőr nő.
A rendszeres epilálástól nő egyre kevesebb szőr.
Mindkettő hatással van a szőr ritkulására.
Egyik sincs hatással a szőr ritkulására.
27 szavazat
1/7 anonim válasza:
Nem tudom más hogy van vele, de nekem az évekig tartó gyantázástól és epilálástól sem ritkult a szőröm. Talán majd a korral jár ez is.
2/7 anonim válasza:
Nekem sokkal kevesebb van, amióta rendszeresen epilálom. Nem vagyok öreg, úgyhogy nem hinném, hogy korral jár.
3/7 anonim válasza:
Elvileg minden olyan módszer ritkítja és gyengíti a szőrzetet, amelynél a szőrszálakat gyökerestől távolítják el. Személyes tapasztalatom viszont az, hogy ez egyáltalán nem működik. Pl. a lábam 20 éve van epilálva és gyantázva (telente is), nem gyengült rajta semmit a szőr. 36/N
4/7 anonim válasza:
Én úgy vettem észre, hogy bár ritkább nem lett, az epilált felüleleten, vékonyabbak a szőrszálak, így szinte nem is látszik amíg még csak 1-2 centis :)
5/7 anonim válasza:
Nekem sajnos nem változott eddig.
6/7 anonim válasza:
A logikának mond ellent, hogy nekem tinikoromban sűrű, fekete, göndör lábszőröm volt (igen, nő vagyok), elkezdtem borotválni. Csak borotváltam, 31 vagyok, most már barna, egyenes, vékony, van, ahol totál kikopott, pl. térdemnél, bokámnál.
7/7 anonim válasza:
Nagyon ritkán epiláltam vagy gyantáztam, nagyrészt borotvát használtam a testemen. A lábamon sokkal kevesebb és vékonyabb szőr van, talán a hónaljamon is. A szemöldökömet csipesszel szedem huszonpáréve, de az ugyanolyan vastagra visszanő, mint régen. A bajuszomat gyantázom, de az még sűrűbb lett és sok extrém vastag szál lett benne. 43 éves vagyok, szerintem a hormonváltozások tehetnek erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!