Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lehet valami bajom a szolárium...

Lehet valami bajom a szoláriumtol?

Figyelt kérdés
Extrafehér és érzékeny a bőröm,szeplős,napon mindég hamar leégek első napozáskor,aztán meg lassanként és csak kicsit barnulok.Nem most,hanem olyan ősz körül szeretném kipróbálni a szoláriumot,de félek hogy ott is leégek vagy vlmi nagyon rosz történik a bőrömmel.Mi a véleményetek?Szerintetek mehetek?Hány percre menjek?
2010. júl. 30. 21:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
10%
Igen...rákos lehetsz.
2010. júl. 30. 21:12
 2/13 anonim ***** válasza:
10%
Bőrrákot kaphatsz. 40 éves korodra olyan ráncos lesz a bőröd,mint egy 80 évesé. Ne kövesd a divatot,mert az egészség fontosabb.
2010. júl. 30. 21:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire érzékeny a bőröd először csak 5 vagy max 6 percre menj. Egyébként ha hajlamos vagy rá akkor megjelenhetnek anyajegyek a testeden. Szeplőkkel kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni. De szoliban biztosan tudnak neked segíteni ebben.

Rákot csak akkor okozhat ha sokszor leégsz, vagy túlzásba viszed a szolizást. Te pedig gondolom nem akarsz hetente 3-4 alkalommal 15 percre befeküdni. Van jó oldala is. Többek között D vitamin jut a testedbe a segítségével.

Egyébként ha nagyon érzékeny a bőröd akkor keresd az EU 0.3-as csövekkel rendelkező gépeket amik csökkentett sugárzásúak és sokkal biztonságosabb az érzékeny bőrűek számára is.

2010. júl. 30. 21:44
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.:)

Persze,nem akarom egyáltalán tulzásba vinni...1-2 hetente egyszer kétszer pár percet csakhogy legyen egykis szinem,mert már a fejembe ültették az osztálytársaim hogy olyan vagyok mint a tej..:-S

Ameddig tudom,kihasználom a nyári napot,aztán kiprobálom a szolit:)

2010. júl. 30. 21:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne csináld, porcelán fehér a bőröm. 3 perc alatt rommá égtem, fájt, majd 1 hét múlva nyoma sem volt - az ilyen típusú bőr csak megég, de nagyon nehezen barnul.

A szolárium 75%-kal növeli a bőrrák kialakulását.

Az ilyen bőrre vigyázni kell, ha napra mész, akkor is minimum 20 faktoros krémmel kend Magad - akkor is, ha csak elmész sétálni.

2010. júl. 30. 22:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel élhetne üvegbúra alatt...azért annyira nem kell védeni a bőrt, kevés napozás még egészséges is. Ha szolizni mész, akkor csak ritkán tedd és 3 percre. És ne járj folyamatosan éveken keresztül, mert ha sok az anyajegyed, akkor melanómás lehetsz tőle. Nem kell túlzásba vinni és akkor ok.
2010. júl. 30. 23:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem nagyon érzékeny a bőröm, a napon mindig leégek. Vettem barnítókrémet, de valami iszonyat pocsék, így döntöttem a szoláriumnál. 2 hétig heti 3x jártam, most heti 1x. Csak 5 percre megyek mindig, és nem vagyok nagyon barna de egy kis alapszinem van. Szerintem te is próbáld meg így.
2010. júl. 31. 01:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

SZoliba ne nagyon menj. Reggel és délután napozz., mindennap próbáld meg kiépíteni a színed, fokozatosan.

A táplálkozás is gondoskodik a belső UV-védelemről :jó sok hal, répa olivában mártogatva, öszibarack, pirosgyümölcsök.

2010. júl. 31. 10:28
 9/13 Placsa ***** válasza:
37%

Neem életed végéig aranybarna leszel kockázatok nélkül!

A sza*rt rohadni fog a bőröd 40 évesen.

2010. júl. 31. 23:47
 10/13 anonim ***** válasza:

Szeretem ezt a sok gekkoagyut.

Ha valaki nem viszi tulzasba a szolit, testapolozza magat, nem lesz baja. Mivel irtad h feherboru es extraerzekeny vagy kezdesnek 4-5pc ajanlott.

2010. aug. 2. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!