Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kiszáradt száj kezelésére...

Kiszáradt száj kezelésére bevált módszer?

Figyelt kérdés

Próbálok sokat inni, de így is nagyon kiszáradt a szám. Konkrétan a Grand Canyon keletkezett az alsó ajkam közepén. Reggel ha felkelek, vagy napközben, ha egy ideje nem nyitottam ki a számat, és újra kinyitom, felszakad, folyik a vér. Emellett fáj, sebszélek kicsit fel vannak dagadva. Kb. egy hete száradt ki ennyire durván. Vazelinnel próbáltam elérni, hogy ne alakuljon ki (sikertelenül). Carmex-szel is próbáltam a száradást megszűntetni.

Mivel tudnám ezt a sebet kezelni, hogy minél hamarabb begyógyuljon?

2020. jún. 1. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szőlőzsír, évszázadok óta a legolcsóbb és a legjobb szer erre.
2020. jún. 1. 14:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Érdemes kipróbálni a Bepanhent ha sebes is, az segít hámosítani a sérült bőrt.
2020. jún. 1. 14:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Elég érzékeny bőröm van. Azt hiszem Labellotól elkezdett égni a szám.

+ Sokan helyen olvastam, hogy rászokást okoz. Jobban mondva, minél többet használod, annál jobban fokozódik az ajak kiszáradása.

2020. jún. 1. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Az Uriage ajakápolóit próbáld ki. Hidd el, minden pénzt megér. Egy nap alatt rendbetette a sebes ajkaimat.
2020. jún. 1. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezzel én megneznek egy bőrgyógyászt, nekem is volt ilyen egy gyógyszer miatt, és kaptam rá egy krémet, ami rendbe hozta két nap alatt. Addig is, amit én csináltam (fokozott szárítást okozó bőrgyogyszert szedtem hónapokig), minden este lefekvés előtt vazelin. De nem csak felkenni, aztan kész, hanem beboritani vazelinnel a szájat. Vastag látható réteget kenj rá, úgy hogy mar kényelmetlen legyen. Akkor tudod, hogy elég :D. Ezen kivul, ha hűsítő hatású ajakbalzsamot ajánlok. Carmex (de nem a sima, hanem ami ilyen kremszeruen tubusbol van), illetve olajak. Arcolaj is lehet.
2020. jún. 2. 11:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Kissé nem értem a kérdést, a szád szárad ki, vagy az ajakad?

Ha az ajakad, én évek hosszú sorát szenvedtem végig, mire ez a kenőcs, vény nélkül kapható mentett meg engem: Unguentum boraxatum, (naturland termék)Vagy törlik, vagy nem!?

2020. jún. 11. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!