Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Csajok,valakinek valami ötlet...

Csajok,valakinek valami ötlet az extrém szőrösség ellen?

Figyelt kérdés

Nagyon zavar,hogy borzasztóan szőrös vagyok mindenhol,ott ahol az összes barátnőm,és rokonom nem... Például hason(de nem csak köldök alatt egy csíkban,hanem már mell alatt indulva,kb.az egész hasam felületén), emellett a combom hátsó részén is nagy, kb. 2-3cm-es szőrszálak nőnek, a fenekemen,farpofámon, és még a derekamon is!!! És amellett,hogy borzasztóan fájdalmas,és kb.egyedül lehetetlen ezeket a helyeket szőrteleníteni,még feszülten is érzem magam olyankor,ha le kell öltöznöm valaki előtt,mivel másra sem tudok gondolni,csak arra,hogy valahol ott maradt egy kósza szőrszál... Mivel barna a haja,ezért a szőröm is barna,ezért szerencsére nagyon jól látható mindenütt.

Szóval megkeseríti az életem,és mellé még borzasztóan fájdalmas is.

Valakinek ötlete arra,hogy hogyan lehetne ettől a lehető leghosszabb időre megszabadulni? A gyantát végig sírom,a borotva 2napig sem tart, a tartós szőrtelenítésről pedig nem túl sok pozitívat hallottam..:( Esetleg valaki jár hasonló cipőben?

18/L

2020. máj. 22. 00:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát lehet én kevésbé, de a hasamon pl engem is nagyon nagyon zavar... Én epilátorral szoktam. Az egy hétre szép simává teszi és nem is erősíti a szőrt. De fáj. De megszokod. Viszont ugye akkor hatékony, ha már legalább néhány milliméteres a szőr, mikor epilálsz. Ezért vannak köztes időszakok, amikor kicsit szőrösebb vagyok sajnos... Ha barátomnál vagyok előtte 2 nappal epilálom, hogy ne legyen piros,mikor ott vagyok meg ha a hasamon kezd nőni akkor gyorsan kiszedem szemöldök csipesszel. De persze ez nem hosszútávú megoldás... De jobb, mint a gyanta meg a borotva.

Sajnos csak ennyit tudtam segíteni... De ha valami jobb tippet kapsz oszd meg velem kérlek :D

2020. máj. 22. 00:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia! Én nagyon régóta küzdök ezzel a dologgal és voltak időszakok, amikor lelkileg nagyon mélyre kerültem miatta, szóval én tudom, hogy mennyire zavaró, együttérzek veled. Én mindent kipróbáltam már, orvoshoz járkáltam évekig, lézer, IPL semmi sem segített. Borotva és csipesz maradt. Nem azt mondom, hogy nem létezik megoldás, csak nagyon sokan nem találjuk meg. Viszont ahogy teltek az évek, egyre inkább belefáradtam a dologba. Most már kezd egyre kevésbé foglalkoztatni. Akik szeretnek, így is szeretnek, és sikerült olyan párt találni, aki elfogadja, hogy ilyen vagyok. Szóval csak azt szeretném mondani, hogy nagyon elcsépelt ez a "fogadd el magad meg szeresd a tested" duma, de én úgy tapasztaltam, hogy ennél a problémánál tényleg ez segít. Már csak azért is, mert amióta kevesebbet stresszelek, nagyobb a belső harmóniám vagy mi, mintha tényleg kicsit fizikálisan is javult volna a helyzet. Fel a fejjel! :)
2020. máj. 22. 00:47
 3/12 A kérdező kommentje:

Epilálást is próbáltam,nekem az fájdalmasabb mint a gyanta ,és nagyon kipattogzok tőle:(

Kedves második. Én is próbálom elfogadni,de undorítónak látom magamon/magamat így, és én is sokszor befordulok amiért nem tudok ezen változtatni:(

2020. máj. 22. 00:50
 4/12 anonim ***** válasza:
Én voltam endokrinológusnál meg nőgyógyásznál is, mert pl PCOS is okozhat ilyesmit. Nálam nem derült ki se az, sem egyéb hormonzavar, úgyhogy fogamzásgátlót akartak felírni, van hogy az is segít. Nem tudom, te mennyire óckodsz ezektől. Epilátorok között meg van olyan, amit lehet vízben is használni, azt próbáltad már? Talán nem annyira fáj egy forró fürdő közben. (Második voltam)
2020. máj. 22. 01:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Én is brutál szőrös vagyok,s mivel sötét a hajam,még az egyébként pihésebb szőr is jól látszik,pl. a teljes hátamon,vagy az arcomon. Én vegyesen használom az epilátort,gyantát és a borotvát,de az a szép,tökéletes simaság sosincs meg,valahol mindig kezd kinőni, vagy látszik,szúr,pöttyös.A lábam pl.mindig pöttyös,ha gyantázott akkor piros póttyök (nem múlik el) ha borotvált, akkor fekete pontok,mivel nagyon erős a szőr. Én is megtanultam elfogadni,nem szeretem,de már nem vagyok miatta lelkibeteg és nyári napokban nem rejtegetem a testem emiatt.A fiúk miatt sem zavartatom magam,hiszen ők sem tökéletesek,még ha úgy hiszik,akkor sem :)) L.
2020. máj. 22. 06:17
 6/12 anonim ***** válasza:

En a mellemen a szálakat csipesszel szedem ki

A derekam borotvalom

A karom, lábam, hasam gyantazom

A nemiszerv szinten borotva

Arcomon a bajuszt csipesszel szinten

Meglehet oldani

2020. máj. 22. 10:12
 7/12 A kérdező kommentje:
5.! Nekem is, ha borotválom fekete pöttyös,ha gyanta/epilálás, akkor piros.. Nem jó sehogysem.:D 6. tudom,hogy meg lehet oldani,mindent meg lehet oldani,csak gondoltam megkérdezem hátha van könnyebb megoldás.
2020. máj. 22. 16:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Sajnos ezeken kivul csak a lézeres szortelenites van, de az nagyon draga
2020. máj. 22. 16:15
 9/12 A kérdező kommentje:
8. Plusz én akivel eddig beszéltem,és átesett ilyenen azt mondták,hogy pénzkidobás,mert ugyanúgy visszanőtt nekik több kezelés után is:/
2020. máj. 22. 20:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Nézd, egyedül akkor nem nőne ki ott többet, ha konkrétan megégetnéd a bőröd, és az is csak a hegesedés/a bőrszövet átalakulása miatt. (Ezt azért nem ajánlom.)
2020. máj. 23. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!