SOS Fodrászok/kozmetikusok! Miért lett zöld a szemöldököm szemöldökfestésnél? (Refectocil)
Nagyon sötét a természetes szemöldököm, és szőkére van festve a hajam. Eddig sima bolti hajfestéket használtam rá, hogy világosbarna legyen, de hallottam, hogy nem jó, ha ezt használom, plusz gyakran volt sárgàs, rezes beütése, ami nem tetszett. Ezért vettem rendes szemöldökfestéket.
Ezzel szőkítettem ki:
[link] Plusz kevertem hozzá ilyet:
2 centi festéket kevertem össze 20 cseppel, 12 percig hagytam rajta.
Mivel a szőkítő csak kiszívta, de nagyon sárga volt, ezért befestettem grafit színű festékkel (1 cm-t kevertem össze ugyanazzal a krémes oxival (8-10 csepp) és fél-1 percig hagytam rajta)
Annak érdekèben, hogy ezzel hamvas árnyalatot érjek el.
A két festés között persze lemostam alaposan a szemöldököm micellás vízzel, hogy ne keveredjen a kèt festék. Az eredmény: rikító zöld szemöldök.
Mit csináltam rosszul? Segítsetek kérlek...hogyan tudnék egy normális hamvas világosbarna/sötétszőke szemöldököt elérni?
Ezek alapján a videók alapján dolgoztam:
Figyelj, nem ismerem / használom a szemöldök festékeket, de hobbi szinten használok különféle akril-, és vízfestékeket, lazúrokat. Ha sárga akrilfestéket és bizonyos mennyiségű feketét vagy akár grafitot(amolyan sötétebb szürkét) összekeverem, akkor kapok egy elég jó árnyalatú mohazöldet.Ami jól mutathat egy átfesteni kívánt tárgyon vagy a festővásznon, de nyilván nem a szemöldökön. De néha még a lazúrgélekkel is járok úgy, hogy barna és ében lazúrgél keveréke kicsit zöldes lesz.
Több, mint valószínű, hogy ezek a kozmetikumok is így működnek, hiszen ezekben is pigmentek vannak.Talán sikerrel járhatsz a világosbarnával, de lehet, hogy most jobban járnál, ha szakemberhez mennél, és elmondanád neki ugyanezeket, amiket itt leírtál. Valószínű nem volt elég a micellás víz ahhoz, hogy a pigmenteket megfelelően kimossa a szemöldöködből.
A hajfestékek pl. beivódnak a hajszálak szerkezetébe. Azokat ismerem.:) Talán szemöldökfesték is beivódott, és a szemöldököd szálain belül keveredtek össze a pigmentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!