Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi lehet a dezodorokban,...

Mi lehet a dezodorokban, amire allergiás vagyok?

Figyelt kérdés

15 éve anyám adott egy Secret dezodort, 3 napig használtam az egész mellkasom, hátam kiütéses lett. 2 hétig nem múlott el...

Utána egy Nivea golyósat vettem mindig, erős, jó illata volt és rá vopt írva, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, de azt kivonták a forgalomból.

Utána veszegettem mindenfélét legtöbbet ráfújtam a bőrömre és elkezdett bepirosodni vagy viszketni azonnal. Egy pár napig használtam egy Garnier Mineralt attól a szájam dagadt be. Volt, amit fellentem, hogy drága golyós, akkor hozták be, na az jó lesz... 2 használatig volt jó utána az egő, viszkető, piros érzést hozta az is...

Egy Garnier golyós volt, ami nem okozptt tünetet, viszont az sötét barnára, halál komoly befogta a hónaljamat, meg a ruháimat os, mintha kpszps, meg szőrös lenne. Kuka.

Használtam mindenféle Natur, meg aluminiumos szarokat, de azoktól sokkal büdösebb lettem volna, mintha nem használtam volna semmit, csak fürödnék...

Akkor, gondoltam, ajánlották a drága gyógyszertári cuccokat, Eucerin. Dezodor intoleranciára. Megvettem mindkettőt az a hiperérzékeny nem igazán használ semmit sem, a másiknak meg nagyon férfi illata van és most elhasználtam és már 1 éves lehet, azért de ettől is viszkettem. De lehet régi, meg minden...

Nem tum, más találkozott-e ilyennel, vagy mi van. De szerintem nem annyira hülyeség ez az izzadásgátló milyen káros, hallottam, hpgy valaki állítólag ezért nem tud szoptatni, mi igaz belőle...

Ha ajánlanátok valamit megköszönném, de Rexona, Dove, Nivea mind ugyanez... Borotalco is nagyon durva volt...

Nekem ne viszkessem, legyenek allergiás, ekcémás reakcióim, meg azért valamit használjon is! Ennyi lenne, ja meg ne fogja be sötétbarnára a bőrömet, mintha hónaljkutyám lenne.... Ja és a másik észrevétel, hogy szerintem minden dezodor valamilyen szinten befogja barnára a bőrt...

Tudom, nekem is van nagyobb gondom, mint. Ahülye dezpdor, de ez olyan fura.

2020. ápr. 17. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
15éve allergiás vagy és még nem mentél el kivizsgálásra.?
2020. ápr. 17. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálam ez kb. 1,5 éve jelent meg. Az eddig kipróbált dezodorok (spray, golyós, stiftes) olyan irritációt okoztak, hogy valósággal leégették a bőröm. Ezt olyan szinten, hogy vérzett is és nappalra kötszert kellett odaraknom, mert fájt, ha hozzáért a ruha, majd éjjelre sebkrémmel kenegettem.

Voltam bőrgyógyásznál, de az sem vált be, amit ajánlott, de kaptam krémet az irritációra. Most az egyetlen, amit eltűr a bőröm az a Nivea Beauty Elixir Sensitive golyós dezodorja, ami alkoholmentes. Irritál ez is egy picit, de nem annyira mint az eddigiek. Viszont nálam csak kb. 2-3 órás védelmet nyújt.

Fontos, hogy bármilyet próbálsz ki, ne legyen benne alkohol.

2020. ápr. 17. 21:12
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Elég sokféle okozója lehet mert ha csak megnézed az összetevőket bármelyiknél tele vannak mesterséges kemikáliával,és ha bármelyikre rákeresel a google-ban és elolvasod valójában milyen káros,akkor messziről elkerülöd az ilyen termékeket.Bioboltokban,DM-ben vannak természetes összetételű dezodorok,izzadásgátlók amik sokkal kíméletesebbek és egészségesebbek.
2020. ápr. 17. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Old spice Bearglove stift! Kicsit citrusos illata van, nagyon szuper. Próbáld ki!
2020. ápr. 18. 06:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbáld ki az aloe vera alapú, alumíniumsó mentes deót az aloe ever-shield deodorant-ot, ami a ruhán sem hagy foltot.Én mióta már több mint 10 éve kipróbáltam csak ezt használom.Ráadásul nagyon sokáig elég.

2020. ápr. 18. 09:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Van Vichy, ami teljesen foltmentes,de van mineral,ami kb.mindenmentes. ill.van a Bioderma Sensibio dezodor,ami kifejezetten érzékeny bőrre való,és alu.mentes. Nem tudom,mennyire hatásos,sosem használtam,de sokan rendelik,szeretik.
2020. ápr. 18. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az általad említett termékek legalább 90%-ban irritatív, rákkeltő, komedogén, allergizáló összetevőket tartalmaznak, nézz rá az INCI-jükre.

Ha nem érted őket, szívesen segítek, vegyész vagyok

2020. máj. 26. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!