Milyen a kozmetikus szakma?
Gondolkoztam ezen a szakmán hogy ez is lehetne egy opció....A kérdéseim pedig:
—Mennyit keres egy saját vállalkozó kozmetikus?(/hó)
—A szakma ,,szépségei(?)
—A szakma hátrányai(?)
És ha tud valaki ezekkel kapcsolatosan weboldalt az mondja mert én nem találok...
Szerintem ennyit akartam kérdezni.:)
A fizetés hasonlóan alakul a fodrászokéhoz. Alapvetően a kiadás viszi el a bevétel nagy részét(pl bérleti díj, a Kata havi díja, a kencék ára, a gépekről nem beszélve, igaz ezeket jó esetben egyszer kell megvenni). És ez még csak elnagyolt felsorolás.
A szépsége a szakmának egyértelműen az, hogy szépíted az embereket. Tanácsokkal látod el őket stb.
Ami a hátrány, hogy a ruha alatt bármi lehet. Sajnos vannak elég undi bőr elváltozások is.
Szerintem nehéz szakma, mert ahhoz hogy valóban hasznos és segítő tanácsokat adj illetve kezelj, túlzás nélkül orvosi ismeretekre van szükség.
Vagyis hát kellene, ugyanis a valóságban a kozmetikus Marcsi minden cuccot ajánl, aminek jó a haszonkulcsa, csak éppen arra nem tud sose ráhibázni, ami az ügyfélnek tényleg használna.
Elit szalonban simán összejön havi 1-2 milla haszon, míg vidéken a mini kozmetikákban a 2-300 ezer/hó nyereség már jónak számít. A kettő között bármi előfordul.
Hátrányként megemlíteném, hogy hihetetlen elhanyagolt emberek toppannak be néha. Sok millás kocsival jön, de olyan ápolatlan a márkás göncei mögött, hogy hanyatt esel. Volt, hogy a műköröm alatt konkrétan barna sz...r...s volt az ujja. Már bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!