Seborrheás fejbőrre mit tudtok ajánlani?
20 éve derült ki a probléma, azt hiszem száraz seborrheás van, mert nagy fehér darabokban hámlik a fejbőröm, és sebesre vakarom.
Anno a detergens sulfurátumot (kénes sampont) ajánlotta a doki, ami be is válik, tünetmentes vagyok, viszont ettől a sampontól nagyon hullik a hajam, és kiszárítja. Hiába használok rá balzsamot, pakolást, olajat, hiába vágatom a végét, olyan, mint a seprű.
Van-e más termék ami használ, de nincsenek ilyen mellékhatásai?
Én legutóbb ezt próbáltam:
Nincs benne szteroid, mégis megszünteti a hámlást. A bőrpír nálam viszont maradt (mondjuk én valami nehéz eset lehetek mert nekem a kénes sampon se vált be)
#2-es, el vagy tévedve.
A seborrhea az ekcéma egyik típusa ami jellemzően fejbőrön jelentkezik. Semmi köze se gombákhoz se atkákhoz :)
Nekem is ez van, én az Apivita márka érzékeny fejbőrre való samponját használom. Egész jól beválik, ha mégis kisebesedne, az érintett területeket bekenem neogranormonnal.
Bár így elmondás alapján a tied erősebb mint az enyém, szóval nem száz százalék hogy működne. :( Azért érdemes megpróbálni
Nekem is azt mondta a doki, hogy ez egy gombafajta ami megtelepszik a fejbőrön. Ezért jó a kénes sampon, mert ez fertőtlenítő, antibakteriális, megöli a gombákat.
Szóval akkor nekem sose lesz már szép dús hajam, le is mondhatok róla :(
Nah utánanéztem kicsit jobban, a 'seborrhea' önmagában csak a tünet, rengeteg dolog okozhatja. Nálam ekcéma, nálad meg akkor ezek szerint gomba. Így a kezelés is nyilván a kiváltó októl függ.
Bár szerintem egy célzott gombaírtó hatékonyabb lenne, ha 20 éve használod a kénes sampont és még mindig fennáll a gombás fertőzés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!