Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért használnak annyian...

Miért használnak annyian kézkrémet?

Figyelt kérdés

Arra lettem figyelmes, hogy pl. Egyetemen óra előtt/közben/után lányok kenegetik a kezüket kézkrémmel, illetve buszban is láttam ilyet.

Én is lány vagyok, nekem is van kézkrémem, de valahogy mindig megfeletkezek róla, elfelejtem használni. Kivéve ha tanulok, néha bekenem a kezem és tanulás közben egy fajta motivációt ad a jó illat.

Van valami különösebb oka, hogy sokan használják, vagy csak a jó illat miatt?

24/L

2020. jan. 21. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azért használom mert télen a hideg plusz a sok melegvizes kézmosás nagyon kiszárítja. Az illat faktor nálam nem játszik.

31/F

2020. jan. 21. 14:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hidegben jobban kiszárad az ember bőre, ugye az emberek keze szabadon van a szél kifújja pikk pakk kiszáradhat. Ha meg kesztyűben van valaki az is szárítja a bőrt, és aki nem keni rendszeresen könnyen kiszárad és a hajlatoknál fel is repedezhet. nekem az arcom is kegyetlenül kitud száradni, én télen jóformán csak a szemeimet hagyom szabadon az arcomat is vastag sállal takarom körbe mert hamar kitud száradni az arcom, nagyon hamar. Ha szoknyába meg harisnyába megyek valahova akkor a harisnya is egy idő után kiszárítja a lábamat, ahogyan ilyenkor a testhezálló nadrágokat is kerülöm mert szinten előbb kiszárad a bőröm ezektől. Ha nadrág alatt hordok harisnyát mert hidegbe ha sokat gyalogolok akkor el kell nekem a harisnya akkor annyira nem szárad ki.

Nekem alapból extra száraz és érzékeny bőrtípusom van. Ha fürdök és végeztem akkor szárazra törlöm magam, és nem öltözök fel hanem rögtön bekenem magam a teljes testemet mert különben könnyen kiszárad a bőröm és kellemetlen érzetet is ad. Na meg persze amint bekenem magam a bőröm fél perc alatt tejesen beszívja, így nem kell meztelen lennem percekig. Nyáron nekem például nincs ilyen problémám. Ha szabadstrandra megyünk akkor a naptól kell óvjam magam ezért is viselek hosszú ujjú fürdőruhát mert kegyetlenül letudok égni főleg a vállaim, de huzamosabb ideig sem vagyok a napon mert az már a lábaimnak sem tesz jót. ha medencés strandon vagyok akkor a klórozott víz szintén kiszárítja a bőrömet, olyan helyekre nem is nagyon járok.

Én nekem ez a problémám, én télen ha kell óránként kenem be a kezem.

2020. jan. 21. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Mert télen piros viszketőre szàrad a kezem ha nem kenegetem. A hidratàlassal meg lehet előzni. Nincs ebben semmi misztikus!
2020. jan. 21. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagy rejtély: a száradás miatt. Nekem télen mindenem szárad, a jobb kezem széle konkrétan véresre szokott száradni.
2020. jan. 21. 18:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan szinten szárad ki a kezem, ha időnként nem kenem be, hogy még vérzik is.
2020. jan. 21. 20:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Annyira száraz a kezem, hogy ha nem kenem, akkor szabályosan fáj..
2020. jan. 22. 00:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Mások nem felejtik el, valószínűleg.

Én pl azért használom, mert ha nem tenném, fájna és vérezne a kezem.

2020. jan. 22. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!