Vegetáriánusságtól hullik a hajam?
Tini vagyok de áttértem arra az életmódformára hogy nem szem semmi húst csak halat. Anyukám is vegetáriánus ezért nagyon figyel rá hogy mindig megfelelően étkezzem. Rendszeresen eszek tojást, tejterméket, lencsét, és babot is szoktam enni, de sajnos zöldséget és gyümölcsöt nem eszek rendszeresen. Néha banánt, almát, uborkát, mandarint szoktam enni. Supradyn multivitamint szedek,ezt ( [link] )
Szeptember óta vagyok hal evő vegetáriánus, és olyan 2-3 hete kezdtem el tapasztalni a hajhullásomat. Mindig is elg gyenge volt a hajam, elég kevés fájdalmmal tudtam egy-eg szálat kitépnni. De mostanábanegyre jobban hullik a hajm, bele nyulok és olyan 5-10 szál a kezemben marad. Ez még a normális hajhullás kategóriája vagy már soknak számít? Lehet ettől a táplálkozástól?
Nem tudom mennyit számít de 170 cm vagyok 60 kg és lány.
A válaszokat előre is köszönöm!
Zöldséget és gyümölcsöt naponta többször is kéne enni. Nem pótolja a multivitamin.
Próbálj ki többfélét, különböző elkészítési módokban, hátha úgy jobban ízlik. Meg aztán idővel változhat az ízlés, ha eddig nem szerettél bizonyos zöldségeket.
En 10 eve eszem paleo etrendet es hust nem csak halat. (Semmilyen gabonat es tejtermeket ae enged. Kiveve kemenyebb sajtomat,de nem naponta)Raklap szamra fogy a zoldseg es gyumolcs(evbol kevesebb! Mi den etkezesem egy resz zoldseg es egy resz hal/3 tojas/kagylo/rak. Csak reggelire eszem hozza 2 banant. Meg kesobb egy etkezesem csak gyumolcs. Kb 3 nagy korte vagy 3-4 alma ket marok natur maggal(mandula mazsolaval). Mindent nyersen eszek.
Tapkiegnek mehpempot ,mehkenyeret eszem meg huminsavat.
Gyonyoru suru a hajam. Barmikor beleturok,kijon nehany azal kb 5 db.
En sulyos liszterzekenywg miatt csinalom.
A vasat potolja:
Huminsav(sok vas van ket kapszula huniniquion ban)
Spenot(sok!! Vas van benne!!)
Kagylo(sok vas van egy kis maroknyiban!!)
Tojas
Olajos mag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!