Alap arcápolási rutin?
Mik azok a dolgok, amiket használnom kell az arcomra, hogy tényleg szép és apolt legyen, meg nem pattanásos?
Gondolok itt arckrémre, bőrradírra stb.
Ki hogy szokta?
Én rájöttem, hogy minél több ilyet használok az arcomra annál jobban pattanásos.
Sok folyadék! Elég gyümölcs-zöldség, változatos étkezés, rendszeres arcmosás.
Naponta 2x mosom meg az arcom, egyszer egy Nivea arctisztító micellás arcvízzel, máskor pedig este fürdéskor tusfürdővel.
Ennyi, köszöni szépen az arcbőröm, tökéletesen megvan a fekete maszk, sószappan és társai nélkül.
Az első legfontosabb, hogy ne csak a bőrödet ápold, hanem az étkezèsedre is figyelj oda.
Fontos a megfelelő vízfogyasztàs, a szabad levegőn eltöltött idő.
Az arcàpolàs rutin egyik legfontosabb lépése az arctisztítàs.
Mindennap legalàbb 2x moss arcot a bőrödnek megfelelő termékkel.
Nagyon sok àllqgú arctisztító van màr.pl:arctisztító gél, hab, szappan, tej.
Arcradírt max egy héten 1x ajánlom. Nem szabad túlzàsba vinni.
Arcradírnak is több fajtái vannak.pl: mechanikus(szemcsés),biológiai(enzimes),kémiai(AHA,BHA savas)
Egy zsírosabb bőrre a mechanikust ajànlom inkàbb.
Aztán fontos a hidratàlás. A zsíros bőrt is kell hidratálni. Vannak direkt zsíros bőrre való krémek. Fontos hogy ne legyen túl zsíros nehéz a krém.
Aztán a fényvèdelem is fontos! Főleg nyàron. A bőrt a nap sugarai kàrosítja a legjobban. Gyógyszertàrban kapható bioderma màrkàjú fényvedős hidratàló krém.
A sminket mindig mosd le lefekvès elött!!
Soha ne hagyd fennt. Először mosd le sminklemosóval, majd utàna az arctisztító termék.
Fürdésnél külön törölközővel töröld az arcod!
Magadnak ne nyomkodd a bőröd! Bízd kozmetikusra!
Szerintem az alap rutinnak ezeket kell tartalmaznia:
1. Sminklemosás (persze csak ha sminkelsz)
2. Arc tisztítás a bőrtípusnak megfelelő arclemosóval
3. Arcradír/hámlasztó (csak heti 1-2x)
3. Tonizálás a megfelelő arctonikkal
4. Hidratálás a bőrtípusnak megfelelő arckrémmel
5. Fényvédő (értelemszerűen csak reggelente)
Aztán lehet még bővíteni különböző szérumokkal, pakolásokkal a bőrproblémának megfelelően, de szerintem ezek már nem az alapba tartoznak
Egészséges, vitamindús étkezés, napi minimum 2 liter víz.
Nem használok semmilyen arclemosót, se tonikot, se krémet.
Sima vízzel lemosom reggel, délután és este az arcomat.
Pattanásmentes az egész arcom.
Ez nagyon egyedi. De leírom az én rutinomat.
Reggel:
cerave hidratáló arclemosó gél
Purito centellás tonik
Cosrx csiganyálas esszencia
The ordinary szalicilsavas és niacinamidos szérum keverve
Eredeti aloe vera gél
Cosrx fényvédő
Este:
Egyik nap:
Bioderma sensibio micellás víz
Cerave arclemosó
Purtio tonik
Cosrx esszencia
Niacinamidos szérum
Aloe gél
Cerave hidratáló tej
Másik nap:
Bioderma micellás víz
Cerave arclemosó
The ordinary glikolsavas hámlasztó (majd fél óra szünet)
Aloe gél
The ordinary nmf
De ez jóval több mint szükséges csak szeretek kísérletezni és így felgyülemlemek a termékek amikek el kell használni.
Az alap az az arclemosó-hidratáló-fényvédő hármas. Először próbálj meg ezekbőp találni olyat ami tenyleg beválik. Ha ezek megvannak akkor lehet továbbépíteni a rutint. Pl pattanás ellen szalicilsavas vagy azaleinsavas szérum/krém, olajos bőrre niacinamid, vízhianyos bőrre hidratáló tonik/hialuronsavas vagy aminosavas szérum. Heti 1x érdemes hámlasztani. Nem kell megilyedni a hamlasztótól, helyesen alkalmazva sokkal gyengédebb mint a bőrradír.
Fontos, hogy légy türelmes, egyszerre csak 1 terméket vezess be, azt is fokozatosan. És tudd, hogy mit miért használsz, így el lehet kerülni, hogy feleslegesen összevásárolj mindenfélét, bár én miníg így járok :D
Ja és skinsmart.hu!!
Szia!
Este:
-valamilyen arclemosó ha pattanásos a bőröd nagyon jó a yves rosher bio borsmentás lemosó
-tonik erre konkrétat nem tudok mondani
-és ha a bőröd igényli akkor hidratáló krém pl: ives rosher kammilás hidratáló krém
Reggel:
-ha szükséges arc tisztító
-tonik
-hidratáló
-fényvédő
Heti 1× arcradír
De a legjobb ha elmész egy kormetikushoz havi 1× tisztító kezelésre és ő ajánl neked termékeket tőle simán kérdezhetsz és ő látja pontosan mit igényel a bőröd!
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!