Mit csináljak, ha minden 20. hajszálam ősz és az eredeti hajszínemet szeretném?
Teljesen egyenletesen oszlanak el a fejemen az ősz hajszálak, és csak tökéletesen fehér és tökéletesen sötétbarna hajszálaim vannak. És nagyon hullik, nem merném az egészet festeni emiatt.
És még sosem festettem.
Más megoldás nincs, mint a festés.
A hajhullás okát meg vizsgáltasd ki, ennek ugyanis több oka (vashiány, pajzsmirigy-probléma, vitaminhiányok, meg még sok egyéb) lehet.
A festéstöl önmagában nem hullik a haj és nem is megy tönkre, feltéve, hogy nem összevissza barkácsolsz vele, hanem normális fodrásszal csináltatod.
az ősz hajat elfedni csak festékkel lehet.
Teljesen olyan színt nagyon nehéz (ha nem lehetetlen) kikeverni, mint amilyen az eredeti, de egy jó fodrász segíthet.
Szivesen kibogarászom a fehér hajszálakat, hogy csak azt fessem be, de azt másképp kell, mint egy szines hajszálat?
Fóliára kell tenni?
1. A hajhullás okát vizsgáltasd ki orvossal.
2. A haj szinét meg egy jó fodrász meg tudja csinálni.
3. A hajfestés önmagában (jó szakemberrel csináltatva) nem teszi tönkre a hajat!
Ha nem akarod vegyi festékkel festeni,akkor próbálkozhatsz henna-indigo keverékkel,ami egy természetes növényi por,barna árnyalatokat is el lehet velük érni. Garantáltan nem károsítja a hajat.
Facebookon a "Természetes hajfestés tanácsadás" csoportban találhatsz sok előtte-utána képet,meg segítenek is ezzel kapcsolatban ha emellett döntenél.
Én viszont nem ajánlom a hennát, több okból sem. Igaz, hogy természetes, és nem károsítja a hajat, viszont:
- sokkal macerásabb a felkenése
- ha elrontod, vagy nem tetszik, nem tudsz vele mást csinálni, mint levágni vagy lenöveszteni... a hennára ugyanis nem lehet ráfesteni vegyi festékkel
- az őszt másképp fogja be, mint a "rendes színű" hajszálat, világosabbra, szóval nagy valószínűséggel nem lesz egyenletes, hanem csíkos a végeredmény.
- a henna mindig vörösesre fest... szóval ha nem tetszik a vöröses beütésű barna, akkor ne is kezdj bele
Én is a növényi hajfestéket ajánlom, pl. Khadi vagy Logona. Nekem sötétbarna a hajam, és őszülök, igen, nyilván az ősz szálak vöröses színűek, de engem ez nem zavar, Amolyan természetes melír hatása van. Jah, a rendes festéktől nekem nagyon hullott a hajam már. Az őszülő hajat havonta kell festeni, az én fejbőröm nem bírta. De szerintem egyáltalán nem egészséges, hogy tömény vegyszer van az ember fején fél órát, nyilván nem bírják a hajhagymák. Van, aki szerencsés ilyen szempontból, de nagyon sok kopaszodó nőt lehet látni, akik festetnek. Persze ennek más oka is van, hormonok satöbbi, de ezt a problémát még megfejelik azzal, hogy tömény vegyszert kennek a fejükre.
Amúgy növényi hajfesték egyáltalán nem macera, max. annyira, hogy vagy három órát rajta kell hagyd a fejeden. Kissé büdös, mocsár illata van, utána ez a hajadon is érződik, de szerintem ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!