Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan kell vigyázni a műraszt...

Wolf Titi kérdése:

Hogyan kell vigyázni a műrasztára, hogy ne 1-2 hét után kezdjen kijönni a hajból?

Figyelt kérdés
Nekem már egy ideje műrasztám van, de 1-2 hét után nagyon sok tincset újra kell fonnom és nem tudom mit kezdhetnék vele :c (válaszokat előre is köszönöm)

2019. aug. 24. 09:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Amikor újrafonod, próbáld minél szorosabbra csinálni. Én a gumizást kb 1,5 centi hosszan csináltam, szóval nem egy ponton tekertem rá, hanem úgy, hogy hosszabb részen fogja a hajam, és ha kellett akkor kettőt is rátettem, pl amikor lazának tűnt még így is, vagy ahhoz a tincshez több hajat fogtam.

Azt mondják, hogy így is kell mosni a hajat, és ezt én is mindig mondtam a vendégeimnek, de én sosem mostam amíg fent volt. Próbáltam kerülni a port, meg az olyan helyzeteket ami hajmosást vonna maga után, és csak akkor mostam, amikor kivettem. Nekem másfél hónap volt a maximum, amíg fent volt, mert én nem bírtam ha kicsit is kilazul, szóval gyakrabban fontam újra inkább.

Ha te sem mosod, akkor viszont azt tudom tanácsolni, hogy próbáld tényleg szorosabbra fonni. Ez max 1-2 napig lesz kellemetlen, utána megszokja a fejbőröd. És mielőtt felteszed, simán samponnal mosd csak a hajad, ne tegyél rá kondícionálót meg ilyesmit.

Fonásnál meg spriccelj egy kis vizet a hajadra, azzal is könnyebb, és tartósabb is, mert a hajad már abban a rasztára csavart állapotban szárad meg.

Remélem segítettem, most ezek a dolgok jutottak eszembe, ha bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok.

2019. aug. 26. 13:11
 2/3 A kérdező kommentje:

Szerintem elég erősen fonom, mivel már húzza a fejbőröm, és én sem egy ponton gumizom. Lehet a fonás technikával van baj :/ Egyébként amúgy sem szoktam hajmosásnál samponon kívül mást használni, de hallottam olyat, hogy ilyen természetes alapú sampont kell használni ami nem sejmesíti a hajat. Bár amikor hajat mosok a rasztás részt amúgy sem szoktam megmosni, csak amikor kiveszem. Egyébként gondoltam arra is, hogy estére össze kéne fogni a hajam, hogy addig se lazuljon vagy kócolódjon.

Itt egy kép a legutóbbi fonásról: [link]

2019. aug. 26. 15:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Bár nekem az egész hajam műraszta volt, én mindig összefogtam alváshoz, egy kontyba tekertem a fejem tetejére. Egyébként ez jó módszer, mert így annyira nem “bántja” a hajgumi a többi tincsbe font hajat ha forgolódsz. A klasszikus 3 hajtincs+raszta a legjobb (persze saját tapasztalatok alapján) mert ez a legegyszerűbb és ezt lehet a legszorosabbra.

A samponos kérdésben én mindenkinek azt mondtam, hogy azt használja, amivel eddig rendben tartotta a haját, ami természetes hajnál bevált.

Amúgy nem tudom annyira kivenni a képen, de ha nem ugyanolyan hosszú (nagyjából) ott a hajad, akkor azzal nem tudsz nagyon mit csinálni, azok ki fogják lazítani a fonast.

Aztán ha eszembe jut valami tutibiztos módszer, akkor írok. :D

2019. aug. 28. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!