Bha hámlasztóval kapcsolatos segítség?
hogy kell pontosan használni?
illetve kell mellé még valami egyéb?(arclemosó,bőrradír,hidratáló krém stb,stb)
nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz :D
Még valami, hogy ne bha-val kezdj, hanem aha-val. És alacsonyabb százalékost válassz(2 korul). Ha bevalik, akkor kiprobalhatsz más típust és százalékost.
Egyébként este érdemes használni. A sorrend lemosas, tonik, hamlaszto, hidratáló. Másnap reggel nem szabad használni a hamlasztot, helyette fenyvedos arckrém kell. Meg nem szabad hamlasztoval napozni és szolariumozni.
Borradir meg nem kell, ha hamlasztasz.
Utolsó, nem értem miért kellene bha helyett ahaval kezdenie! Épphogy az aha tesz fényérzékennyé-fényvédő kiemelten fontos az aha-nál!!
Amit az 1. írt azzal egyetértek, emellé legyen fényvédő( min. Spf 30as)+egy jó arckrém. A radírozással együtt ne használj kémiai hámlasztást. És amit a 2. rosszúl írt: lehet este/reggel hasznalni. Napszaktól függetlenül, hiszen fényre nem érzékeny. ( Nem úgy mint pl. a retinol, ami oxidálodik.) Az aha is használható reggel, mivel közel 1 hétig tesz fényérzékennyé az utolsó használat után, szóval fényvedő kell utána így is úgy is- fényérzékenyít, de nem fényérzékeny anyag!! A fényérzékeny=fény hatasra bomlik, oxidálodik.
Használat: 2%-ig vannak bhak, én egy 1%ossal kezdenék mondjuk, fokozatosan szoktasd hozzá a bőröd, kezdetben heti 2x használd, ha úgy érzed ezt később emelheted, ahogy a %ot is. Sorrend: 1.bha, utána lehet szérum, majd hidratáló, majd fényvédő. Szemkörnyékedet hagyd ki! Először végezz kézprobat, hogy vált-e ki allergias reakciót. Amit en tudok ajánlani kezdőknek az a cosrx bha ( a százalék valójában kevesebb, csak azért van rajta annyi feltüntetve mert szalicilsav származékot is tesznek bele a koreaiak, de ez egy gyengéd hámlasztó, jók az összetevői: niacinamideot is tartalmaz- ami a ceramid szintézist serkenti a bőrben, tehát ellenállóbbá teszi, és pórusok, pattanások mérsékelésére is hasznos, ráadásul olyan antioxidáns ami nem fényérzékenyíti a bőrt).
köszi az eddigi válaszokat
akkor önmagában a bha+ fényvédőt nem éri meg használni?
mondjuk akkor heti 2 bha+hidratáló(gondolom a hidratáló mehet minden nap)
reggel meg fényvédő(ezt elég napi 1x használni?)
így jó lesz?
Igen, jó, de én arclemosó(-tisztítóval) kezdenék, utána tonik (bár ezt elhagyhatónak írják), majd hámlasztó és hidratáló.
Fényvédelemmel kapcsolatban ajánlom ezt a cikket: [link]
Talán a fizikai fényvédőket jobbaknak írják a kémiaival szemben, de nincs még kielégítő tudásom e téren, érdemes ennek is jól utána olvasni.
Ezen felül is érdemes a skinsmart oldalát böngészni, ahogy már más is javasolta előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!