Tényleg jó a pattanásra?
Hello, az arcápolás mellett fontos odafigyelni a táplálkozásra! hogy kerüld a zsíros, fűszeres ételeket.
Valamint a cink hiánya is okozza a pattanást! Tehát érdemes lenne pótolni.
Szia!
A clean nekem sem jött be, semmit nem változtatott az arcomon. Egy alapos arctisztítás kozmetikus által biztos sokat segítene.
Én vichy termékeket használok már egy jó ideje (radír, lemosó, krém) nem tűnteti el véglegesen a pattanásokat, de jelentősen csökkenti őket.
Ha kozmetikushoz nem szeretnél elmenni, menj el egy bőrgyógyászhoz, aki a bőrödnek megfelelő krémet, folyadékot stb. felírja.
Első válaszoló! Az alkohol nem szárította ki a bőröd?
mert én akkor használtam mikor megcsináltattam a köldök pircemet és kentem vele de nagyon kiszáritottta a bőrt. akkor az arcon mégjobban kiszárítja nem?
Csak azért kérdezem mert én is pattanásokkal küszködök.
Mondjuk az igaz h jó fertőtlenítő.....
Az alkohol kissé szárít, de fertőtlenít így az az elsőlépés, a tisztaszesz is jó na és persze a spiritusz szalicilátusz...
Utána egy kis krém...de a legjobb a pattanásokra egy tea...3-4 deci vízbe, kamilla, lándzsás utifű levél borsmenta, körömvirág ánizs, és csalán...a vizet elfőzöd annyira hogy mindössze 2 deci maradjon...így egy reős főzetet kapsz, kend át a bőrödet, majd fél óra múlva megismételheted ha van idő és szükséges...másnap reggelre drámai javulást mutat a bőr...De vigyázz nem szabad lemosni!
A paradicsom felszínre hozza a gennyet, azaz hamarabb lesz kinyomható a pattanár...a fogkrém egy jó régi módszer...fertőtlenít és szárít...a mentolos még frissít is...nyugodtan kísérletezz vele...ha a bőröd nagyon zsírosodik, éjszakára egy kevéske hintőporral át lehet kenni...és ezt a módszert a hajamnál alkalmazom, és egész jól bejön:)
szia nekem bevált a paradicsom de így csináld:
Hámozzunk meg egy paradicsomot, és vágjuk négy részre. Távolítsuk el a magokat, majd a gyümölcshúst préseljük teljesen simára, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. A problémás területekre tegyünk egy-egy pötty paradicsompépet, amit 10 perc után moshatunk le. A paradicsomban levő gyümölcssavak kitisztítják a pórusokat, így elősegítik a betokosodott faggyú kiürülését. Figyelem! A paradicsom allergiás reakciókat válthat ki, úgyhogy az első alkalmazás előtt karunk belső részén csináljunk egy próbát. Ha viszketés vagy bőrpír jelentkezik, azonnal mossuk le a pépet és ne kenjük az arcunkra!
A 2-es válaszolónak üzenném én is, mint kozmetikus, hogy járd újra a kozmetikai sulit,minden rossz szándék nélkül! Az 1-es válaszoló,valószínűleg azért ajánlt 70%-os alkoholt,mert köze sincs a kozmetikához, de, hogy te, kozmetikus létedre ugyanezt mondod, az számomra azt jelenti, hogy te sem értesz hozzá...(tényleg nem bántásból)
A kérdezőnek:Az Etanolt használd 20%-os töménység alatt, mert akkor tonizáló, összehúzó, hámképző és enyhe fertőtlenítő hatású. A 70%-os oldat a legerősebben baktericid hatású, ezért van az, hogy az alkohol az egyik legelterjedtebb fertőtlenítő szer. A 70%-os töménységű etil alkohol (Etanol) kicsapja a fehérjéket, vízelvonó tulajdonságú, erősen bőrizgató, allergén, nekrózist (szövetelhalást) idézhet elő!
Így messze kerüld el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!