Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit ajánlanátok pattanások...

Mit ajánlanátok pattanások etüntetésére?

Figyelt kérdés
Nagyon megszeretnék már szabadulni tőlük..Sok mindent kipróbáltam,de eddig még semmi sem hatott úgy igazán. Nem mondom,hogy olyan borzasztóan sok van az arcomon,de mindig pirosas a bőröm,és legfőképpen az orromon,állkapcsomon és homlokomon jönnek elő ezek a pattanások.Nektek mi vált be legjobban ? Szívesen fogadom a tapasztalataitokat !

2019. júl. 30. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a cinkpaszta és a teafa olaj.Mindkettőt csak a pattanásra szabad éjszakára felrakni,de másnapra eltűnik.
2019. júl. 30. 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az Aknesol bevált
2019. júl. 30. 11:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egészséges vitamindús étkezés napi minimum 2 liter víz elfogyasztásával, Neogranormon kenőcs, kamilla és körömvirág teás borogatás.
2019. júl. 30. 11:40
 4/7 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Sok minden okozhatja a pattanásokat, az okokat is érdemes figyelembe venni a kezelés során.

Nyilván a legjobb lenne bőrgyógyászhoz elmenni, de alapvetően egy szuper bőrápolási rutin, sok folyadék, testmozgás, és egészséges táplálkozás (az ételérzékenységek figyelembe vételével!) általában segít.

Kozmetikumban lévő hatóanyagot tekintve segíthetnek a retinoidok, a benzoyl peroxid, a niacinamid, a ferulasav, a C-vitamin. Mindenképpen kéne egy jó hidratáló meg egy fényvédő nappalra.

2019. júl. 30. 16:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos nem eszek a legegészségesebben, és mie fiatal vagyok, valószínűleg hormonok is szerepet játszanak, de leirom, nekem mi vált be, hátha segít valami. 😅

- A reggeli és esti arcápolási rutinod legyen rendszeres, mindegy, hogy csak 1-2 vagy 5 termékből áll, de ne váltogasd őket naponta, hagyj nekik heteket-hónapokat hatni. Ha ezek után sem válik be, akkor érdemes lecserélni.

- A sminket sose hagyd fent, és cseréld gyakran az ágyneműt. Ha szemüveges vagy, akkor gyakran tisztítsd a lencséit és a keretet is! Onnan is so minden az arcodra kerülhet.

- Ne próbáld feleslegesen piszkálni és nyomogatni a pattanásokat, és a legjobb az lenne, ha nem is sminkelsz rá, úgy hamarabb elmúlik. ☺️

2019. júl. 30. 20:23
 6/7 Tamarakira válasza:
100%
Nekem is bőrproblémáim vannak viszont én nem vagyok híve ennek az állandó orvoshoz járkálásnak. Amiket felirnak kenőcsök csak idéglenesen jók amit elhagyod a használatát 1-2 héten belül vissza térnek a bőrhibák.Én most azzal probálkozom hogy semmilyen terméket nem használok az arcomra (kivéve fürdésnél úgye a tusfurfő) hátha a bőröm lenyugszik a sokféle kence ficce után és magától begyogyulnak a börhibáim. Ha már nagyon zsiros az arcom 1.langyon vizzel átmosom 2.hideg vízzel ez feszesítí a bört.
2019. aug. 4. 15:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddig érkezett válaszokat ! Sminkelni nem szoktam magam.Sajnos,érintett vagyok ebben a témában,ugyanis pont abban a korban vagyok,de még mindig a szerencsésebbek közé tartozom.
2019. aug. 5. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!