Mennyire fáj egy kozmetikai arctisztító kezelés?
Úgy nézek ki mint egy varangyos béka. Nagyon zsíros a bőröm és a hajam. Olyan ragyáim vannak amiket nem nagyon lehet kinyomni. Tehát ilyen bőr alatti gombostű fejnyi nagyságúak amiknek nincs "kivezető nyílásuk" és nem is fehér a tetejük. Bőrgyógyásznál már jártam jó krémeket írt fel viszont azok ezzekel a bőr alatti izékkel nem bántak el.
Arra gondoltam hogy elmegyek egy kozmetikába hátha ott tudnak kezdeni valamit ezekkel a rondaságokkal. Valamelyikőtöknek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Hogy történik a kezelés? Mennyire fájdalmas?
Előre is köszönöm a segítséget.
21/L
Hiába ír fel a bőrgyógyász minden féle gyógyszert. A kialakult faggyú gyülem attól még ott rekedt a szőrtüszőben.
Szóval igen is sokat tud segíteni egy " kozmetikus mucika". :)
Lehet hogy helyre hozza a krém/gyógyszer a faggyú termelést, de attól mèg a màr kialakult comedokkal kell kezdeni valamit.
Nyugodtan menyj kozmetikushoz. Fontos hogy jó szakembert keress fel!
Egy tisztító kezelés kb 1,5 óra hosszú.
1. Letisztítja a bőröd valamilyen arctisztító habbal/gélleL/szappannal.
2. Peelingezi a bőröd (arc radírozás)
3. Felpuhítja a bőröd gőzzel. Ez a lèpés azért fontos, hogy a pórusokat kitàgítsuk, könnyebben lehet tisztítani a bőrt. Ez kicsit kellemetelen lehet, hogy a meleg pàra megy az arcodra. Simàn kibírható!
4. Kitisztítja a bőröd. Ha szükséges hasznàl tűt is. Ember függő a fájdalom. Egyes részeken kellemetlenebb pl, orr, arc két oldala, áll. Persze a gyulladt comedók jobban fájnak és kellemetlenebb.
5. Fertőtleníti a bőröd. Kicsit csípi majd a bőröd.
6. Itt lehet gépi kezelés, ami fertőtleníti a bőrt, összehúzza a bőrusokat.pl: Vio, Plasma.
Ez a lépés kihagyható.
7. Pórus összehúzó maszkot szoktak feltenni, ami bezàrja a pórusokat, apasztja a keletkezett mikro sérüléseket.
8. A maszk lemosása után pedig egy befejező krémet, hidratálót tesz fel.
Olyasmi gyógyszerről hallottam, hogy nem szabad a szedése alatt teherbe esni de ha mégis megtörténik akkor azonnal abortuszra kell menni, meg olvastam hogy nagyon durva mellékhatásai lehetnek egy ilyen gyógyszernek pl: orrvérzés, szemszárazság, kötőhártyagyulladás, nagyon durván száraz bőr és haj.
Szóval egy kicsit félek tőle de kipróbálnám. :)
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!