Leegtem a szoliban mit tegyek? Bebatnulok vagy az eddigi szolizasaim karba mennek?
Én világos bőrömmel 5 percre mentem. Kezdésnek mindig 5 percet ajánlanak. Legalább 3x menj 5 percet, utána emeld fel 8 percre még 3 alkalommal, és utána megint emelhetsz 2 percet ha úgy érzed. Szolizás nem egyik napról a másikra megy. A fokozatosság a lényeg. Persze hogy leégsz. Ne akarj egyből barnulni, mert nem fog menni. Használj szolikrémet és minőségi szoliba menj. A szolizások között meg teljen el legalább 2-3 nap, mivel nem egy nap alatt fejti ki a hatását.
Tehát a lényeg: Mivel sérült a bőröd és eleve rosszul kezdted, ezért kezd elölről az egészet. Kezdésnek mehet 5 perc legalább 2-3 alkalommal.
Ha már kevésnek érzed az 5 percet mehetsz 8 percre. Szintén legalább 3 alkalommal, de ha több az se baj.
Ha megint emelni akarsz, akkor innentől ajánlatos 2 perceket hozzáadni. Tehát kb a 7.-8. alkalommal mehetsz 10 percre úgy, hogy biztos nem fogsz leégni.
Ha nagyon világos fehér, leégésre hajlamos bőröd van, akkor még ennél is tovább kellene hogy tartson, és méglassabban emelni a perceket.
Több évig jártam csokiszoliba és egyszer sem égtem le. Szeplős-fehér bőröm van és könnyen leégek a napon. A megoldás számomra a szolikrém és a fokozatosság volt.
Még egy fontos: ha legalább 2 hetet kihagytál két szolizás között, akkor érdemes pár percet visszább venni a korábbinál. Tehát tegyük fel eddig 10 percre mentél, de lebetegedtél és kihagytál 2 hetet, akkor kövi alkalommal érdemes 7 percre befeküdni. Ha egy hónap is eltelt és kikopott eléggé a színed, akkor elölről kell kezdei a folyamatot, tehát vissza kell menned a legelejére az 5 percre.
Szolikrémet csak olyat vegyél, ami bronzosítót tartalmaz. Nekem szolis csaj mondta, hogy csak azokkal lehet jobb eredményt elérni. Itthon most egy 200x-os bronzosítóm van. Sokáig Australian gold-ot használtam.
Sok sikert a szolizáshoz! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!