Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért nem tudom elérni másik...

Miért nem tudom elérni másik hálózatról az általam hosztolt oldalt? Mit rontok el?

Figyelt kérdés

WampServert használok. Az otthoni hálózatra csatlakozó gépekről elérem a 192.168.0.105/weblap címmel az oldalt. Tp link ruter adminisztrációs felületén engedélyeztem a port 80-at erre a cimre (192.168.0.105).

Ezután azon a laptopon amiről hosztolom az oldalt beirtam hogy "what is my ip" és azt az ip cimet irtam be a telefonomba. Igy: ***.**.**.**/weblap (Telefon mobilhálózatról ment) és semmi. Persze a ha telóval rámegyek az otthoni wifire(ugyanarra a hálózatra amelyikre a laptop is kapcsolódik), akkor a 192.168.0.105/weblap cimmel elérem az oldalt.

Windows tűzfalon átengedtem a port 80-at, de ez ugye szükséges ahoz is, hogy az otthoni hálózatra csatlakozó eszközök elérjék az oldalt. Különben ki-be kapcsolatgni kell a tűzfalat.

Egy barátomnak szeretném megmutatni az oldalt aki kűlföldön van.

2019. júl. 18. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb regisztrálni egy ingyenes tárhelyet (uw,atw,000webhost) és FTP-n felhúzni a weboldalt.
2019. júl. 18. 22:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Én elhiszem, hogy egyszerűbb.

Azonban igy is kell h működjön. Csak nem értem hol a hiba.

2019. júl. 18. 23:59
 3/6 Argloss ***** válasza:

[link]

httpd.conf:

<VirtualHost *:80>

ServerName localhost

DocumentRoot c:/wamp/www

<Directory "c:/wamp/www/">

Options +Indexes +FollowSymLinks +MultiViews

AllowOverride All

Require all granted

</Directory>

</VirtualHost>

2019. júl. 19. 02:19
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
NATolva vagy.
2019. júl. 19. 06:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a célt nézzük, hogy haverod meglássa az oldaladat, akkor tényleg az tudom javasolni, amit #1 mond. Ugyan már közel sem annyira divat személyes weboldalt csinálni, mint amennyire ez trendi volt 2000-ben, emiatt az ingyenes tárhelyszolgáltatók is erősen megfogyatkoztak, de azért még az atw.hu meg uw.hu léteznek. ;-)

Egyébként ha saját tárhely, én elgondolkoznék egy VPS bérlésén. Persze, ha csak egy szem statikus oldalt kell tárolni, akkor felesleges, de ha kicsit komolyabb céljaid lennének (meg ha kicsit értesz a Linuxhoz), akkor havi egy ezresért már tudsz bérelni virtuális szervert. Oda meg azt teszel fel, ami neked tetszik, és 100%, hogy bárhonnan elérhető trükközés nélkül.

Amúgy meg, hogy miért nem érhető el "kívülről"? Lehet, hogy a szolgáltató tiltja a 80-as portot. Én első körben erre gondolnék. Próbáld meg valamilyen alternatív, magas portszámon futtatni! Sok szolgáltató alapból tilt bizonyos portokat. Pont azért, hogy ne tudj otthonról szervert futtatni. :-) Mondjuk írd át a portot 80 helyett 19080-ra, természetesen a megfelelő helyeken engedélyezd a forgalmat (tűzfal, port forward), és amikor felkeresed az oldalt, az ip-cím után irj egy :19080-at (vagy amilyen portot épp használsz)!

2019. júl. 19. 12:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Ennél a routernél nekem is gondok voltak a portnyitással, az istenért se akart működni, szóval feladtam.
2019. júl. 19. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!