Hogy lehet így megcsinálni a footer-t? Hogy kell lent tartani a a lap alján?
Egy olyan footer, ami két felé van osztva középen. Mindkét oldalban van némi szöveg, és ezáltal responsive, mert amikor össze érnének a szövegek, akkor egymás alá kerül a két elválasztott oszlop.
Ez eddig meg is van.
Viszont nem akar a lap alján maradni.
Az én monitoromon jó, de például megnéztem más gépen is, ott meg nem a a lap alján volt a footer, hanem pont a content alatt.
Hogy lehetne megoldani, hogy a lap alján maradjon? Valaki tud valami linket?
Amiket eddig találtam neten, nekem nem akartak működni.
Ha fixed, akkor a footer mindig ott fog lenni a lap alján amikor görgetek fel-le, igaz? Mármint mindig látható lesz.
Nekem olyan kéne ami az egész content alatt van folyamatosan, és csak akkor látjuk ha teljesen legörgetünk a lap aljára.
De attól függetlenül kipróbálom ezt is hátha jó, köszi a választ.
"Ha fixed, akkor a footer mindig ott fog lenni a lap alján amikor görgetek fel-le, igaz? Mármint mindig látható lesz."
Igen, de akkor biztosan az alján lesz.
"Nekem olyan kéne ami az egész content alatt van folyamatosan, és csak akkor látjuk ha teljesen legörgetünk a lap aljára."
Alapesetben - bárminemű formázás nélkül - ez az eset áll fenn. Az oldal alján levő tartalom akkor fog megjelenni, ha odagörgetünk.
Ellenkező estben linkeld be a kérdéses oldalt/forráskódpéldát hogy lássuk a pontos problémádat.
Így kezdtem el, így osztottam két felé:
<div class= "footer">
<section id="column1">
<!--ide írom be ami a footer bal oldalába megy-->
</section>
<aside id="column2">
<!--ide írom be ami a footer jobb oldalába megy-->
</aside>
</div>
Majd CSS-ben media tag-okkal megcsináltam, hogy hány pixelnél érnek össze a két oldalban lévő szövegek, és akkor egymás alá ugrik a két oszlop és 2 sorrá változik.
Ez eddig működik is, nem is írom le a többit mert azzal nincs mit kezdeni.
Viszont a footer styling-ja úgy van, hogy:
.footer {
position: relative;
padding-bottom: 20px;
height: 60px;
margin-top: -100;
}
(Utolsó sor: így próbáltam letolni magát a footer-t, ami az én monitoromon működik is.. De máshol nem.)
Ezt a részt kéne valahogy megbabrálni, hogy a footer maga az oldal alján legyen, és csak akkor lássam ha teljesen legörgetek a legutolsó content-ig, és az alatt.
Bárhogy is játszadozom vele, nem akar sikerülni.
Ja annyi kimaradt a footer styling-ból, hogy
clear: both;
Példa:
https://www.gyakorikerdesek.hu
Ahogy teljesen legörgetsz, ott van az oldal alján a footer.
Mint például itt gyk-n, a kezdőlapon, a leges-legutolsó kérdés után kezdődik a footer. Benne van egy kis hírdetés, szabályzat, adatvédelem, copyright stb..
Az enyém is hasonló lenne, de ha más gépről/monitorról nyitom meg az oldalt, a footer lóg a semmiben valahol a vége-fele, de semmiképp sincs az aljára ragasztva.
Workdev-ben sosem csalódik az ember :)
Mindenhol ott van ahol nem kéne, és mindig oda ír választ ahova (már) amúgy sem kéne.
Egyébként ha annyira érdekel, azt a pár sort egy online course-ból vettem. Eleinte működött is, csak ahogy másféle footer-t akartam végül, kicsit változtattam a többi dolgon és azokkal már nem volt jó ez a css.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!