Kereso funkcio egy honlapon belul hogyan?
Egy honlapon belul mikent lehet letrehozni egy kereso funkciot ami a honlap oldalai kozott keress pl tag-ek-re?.
Sok ismert oldalnal talalhato olyan, hogy a cikk elejen vagy a vegen megadnak kulcsszavakat es azokra kattintva feljonnek a kulcsszavakra kalibralt oldalak. PHP-vel lehett ilyet? Azt tudom, hogy h a google keresot lehet hasznalni es korlatozni csak az adott oldalara, de elegansabb lenne egy sajat.
Azok a kulcszavak is adatbázisba vannak elmentve, mint maguk a cikkek, így egyszerű adatbázislekérdezéssel megkereshetők a releváns cikkek.
Igen, akár php-vel is meg lehet oldani.
Koszonom a valaszokat:
1-es: php-n kivul meg lehet oldani ezt?Pl adatbazis nelkul?javascript stb?
2-es: maga a search bar letrehozasaval kepben vagyok csak, azt nem tudom, hogy mikent lehet ravenni, hogy mukodjon :)
4-es: sajnos a link nem mukodik 404-es hiba.
Angolul, hogyan keressek ra, mi a szakkifejezes ra?mert a search function withing a webpages nem feltetlenul a legkorrektebb.
Koszi elore is.
Nincs jó megoldás adatbázis nélkül.
A tartalmak adatbázisban vannak tárolva, ezekhez kulcsszavak köthetőek. A keresés során a szerver a releváns tartalmakat adja vissza az adatbázisból.
Csak javascripttel úgy tudod megoldani, hogy kézzel mindig bővítesz egy adatstruktúrát, ami ismeri az összes aloldalt és hozzá a kulcsszavakat, majd ebből ad vissza eredményt. Természetesen ezt minden aloldalra be kell töltened. Ez csúnya megoldás, de működhet, ha esetleg kezdő vagy és hobbiból csak js-el akarsz foglalkozni.
A tageket adatbázisba mented, amihez a tag-eket tenni akarod, úgy írod ki adatbázisba, hogy foreign key-ként ott szerepelnek a tag-ek.
Vissza meg úgy kérdezed le, hogy összejoinolod a 2 táblát és megjeleníted amit akarsz. Ez szimpla logika, akármilyen nyelven meg lehet írni, viszont projektspecifikus, szóval aligha találsz rá bármi konkrétat. Ha megy az sql és érdemben a backend részhez is hozzá tudsz szólni, nem fog problémát jelenteni, a megjelenítést és a keresést meg úgy oldod meg, ahogy tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!