Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » IIS és NOIP-s weblap készítés...

Hunmate11hun kérdése:

IIS és NOIP-s weblap készítés miért nem megy?

Figyelt kérdés

Sziasztok 10.es Informatika szakos tanuló vagyok és segítséget szeretnék kérni.

Szóval adott egy gép amin megy az IIS és a NOIP hogy ugye legyen valami csatlakozási cím kívülről ne pedig ip-n keljen csatlakozni.

Én LANon fel tudok csatlakozni a honlapra ( [link]

De ha barátomat megkérem sehogy se tud felcsatlakozni a honlapomra

(itt van pár kép még remélem segít:

- [link]

- [link]

)

Szóval a kérésem, kérdésem valaki tud rá megoldást írásban és/vagy videóban mellékelni?

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. febr. 6. 23:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Router beállításaiban keresned kell port forwarding opciót, és a 90es portot továbbküldened a géped LAN címére. Így tudni fogja a router, hogy ha a 90es porton keresik a külső IP címedet, akkor melyik géphez kell irányítani a forgalmat.
2019. febr. 6. 23:29
 2/8 anonim ***** válasza:

#viperM

nem akarok butaságot beszélni nem használtam még sokat gyakorlatban, de ha jól értettem valami weboldalt készítenének, az http request lesz ami a 80 as porton jön be.

Tehát a forward valahogy úgy nézne ki hogy a kívülről jövő 80 as portos kéréseket a 90 es portra kell forwardolni.

Ha nem teszik akkor csak úgy lesz elérhető hogy ha a böngészőbe így írják: cím:90/bla/bla

kérlek javíts ki ha tévedek.

2019. febr. 6. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:
A képeken 90es portot akar használni, amit meg is tehet csak az IP/domain mögé kell írni, ezért írtam azt. Amúgy igen, 80 a normál http.
2019. febr. 6. 23:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor a noipt nem rontottam el?
2019. febr. 7. 00:22
 5/8 A kérdező kommentje:

[link]

Valahogy így?

És TCP vagy UDP?

2019. febr. 7. 00:26
 6/8 anonim ***** válasza:
TCP. Ha 80-as bejövőt irányítasz 90es szerverre, akkor külső IP/noip-domainnél ne írd a cím mögé a 90es portot mint az első screenshotnál.
2019. febr. 7. 01:10
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nem használnám erre a mobil internetet, azon túl hogy az előfizetői szerződésbe jogilag ütközik, az se biztos hogy van publikus egyedi IP -d és nem NAT -olt, és elég drága mulatság...

Olcsóbb lenne valami havi 1200~2000 Ft -os VPS -t bérelni a feladatra.

2019. febr. 7. 08:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem mobil interneten megy a honlap am mindenkinek nagyon köszönöm!

Tök menő.

2019. febr. 8. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!