Hogyan kezdjek el weblapot szerkeszteni?
Nagyon szeretnék elkezdeni weblapot szerkeszteni, ugyanis jó lenne egy kis plusz zsebpénz, mert nem töltöttem még be a 18-at. Többek között azt sem tudom, hogy legális-e ez így, kiskorúként. Nem tudom mennyire időigyényes ez a tevékenység, tekintve, hogy nem sok szabadidőm van, ha nagyon sokat kell ezzel foglalkozni, lehet hogy nem vágok bele. Bár az sem lenne utosó szempont, hogy ezzel nagyjából mennyi pénzt tudnék keresni.
Igazából még nem igazán jártam utána ennek a dolognak, azt sem tudom ez jár-e költségekkel, ha igen akkor mekkorákkal, hol érdemes, milyen oldalon szerkeszteni (bár már találtam egy oldalt, ami nagyon szimpatikus, és egyszerű is). Továbbá azzal sem vagyok tisztában, hogy az emberek hogyan fognak "rám találni", vagy kellene ezt hirdetnem valahol, vagy ilyesmi.
Bármi ezzel kapcsolatos tanácsot/ötletet elfogadok, linkeknek is nagyon örülnék :)
Ezek szerint SEMMIT sem tudsz róla úgyhogy nem is értem, hogy miért szeretnél weblapokat szerkeszteni.
Mindenesetre SOK időt kell vele foglalkoznod, ha pénzt is akarsz belőle csinálni. Szóval itt meg is bukott a terv.
Ez nem ilyen egyszerű, hogy eldöntöm én most weboldalakat fogok szerkeszteni es azzal pénzt keresni.
Jó pár év tapasztalat, gyakorlás kell ahhoz, hogy egyáltalán belekezdhess, nem beszélve arról, hogy csak akkor fognak tőled weboldalakat kérni, ha referenciákkal rendelkezel.
Egy nulla tudásról felépíteni pedig nagyon időigényes.
HTML5,CSS3,Javascript,PHP7 (+ valami keretrendszer hozzá), valamilyen SQL
Későbbiekben nodeJS, esetleg Python + Django/Flask
Ha ezek megvannak jöhet a referenciamunka elkészítése, és utána talán majd kapsz munkákat is
Pont ugyan olyan nehéz mint ha CNC esztergálást szeretnéd megtanulni, és azzal pénzt keresni.
Plusz mind ezt úgy hogy később ne legyen esetleges jogi, adó problémád, konvergál a nullával.
Először is tisztázzuk, ha kiskorú vagy, azaz 14 alatti, akkor semmiképp nem lehet legális.
Ha fiatal korú, 16 alatti, akkor maximum szülői engedéllyel tudnak alkalmazni.
Ha 16-18 közötti vagy akkor már nem kell szülői engedély hozzá.
Viszont fiatalkorúként, sokszor csak speciális tanuló alkalmazotti státuszban tudsz dolgozni.
Mennyire időigényes?
Nos ez mivel előbb meg kell tanulnod, hogyan is megy ez, különböző leíró és program nyelveket, fejlesztői eszközöket, így már csak ezek elsajátítására is kellő időre van szükséged. Senki nem fog fizetni neked olyanért amihez nem kell tudás. (Vagy max valami "favágó" munkát, pl. adat felvitel, ami elég hosszú és monoton.)
Szóval előbb a kellő tudást kell megszerezni, ez készségtől függően napi 4-6 óra tanulással kb. fél év alatt ellehet sajátítani egy alap tudást.
Ezután kisebb munkákat, "plakát oldalak" elkészítését, testreszabását, szerkesztését eltudod vállalni. Ha elég ügyes és gyors vagy, napi 4 órával számolva 5 nap alatt azaz 1 hét alatt meglehet csinálni.
Árban bruttó kb. 90 ezer környékén tudsz érte kérni. (ez úgy 4500/óra)
Maga a weblap szerkesztés nem jár költséggel, maximum tárhely és domain de az az ügyfélt terheli.
Ezen túl hogy legálissá tedd, a bruttó jövedelmedből adózni kell.
most nem tudom egy diáknak mennyi adó teher van, de általában durván a bruttó fele ami megmarad.
Illetve téged csak megbízói levéllel alkalmazni lehet, azaz alkalmazotti státuszban vagy.
Nem weboldalon érdemes szerkeszteni, mint gPortál, eOldal, Ucoz, Wix meg hasonlók, azért nem fogsz pénzt kapni.
Egy tartalom kezelővel (CMS) neked kell felépíteni egy weboldal külsejét, annak működéséhez extrákat feltelepíteni, tartalmát feltölteni...
Hogy hogy fognak rád találni, az már megint érdekes rész, mivel nem számlaképes diák ként kell hirdetned magad, így könyvelés szempontjából is macerás alkalmazni téged, de néha akadhat 1-1 megbízás ha elég ügyes vagy.
Ha már 18 lennél, akkor kis adózóként fix adóval némi papír munkával tudnád ezt csinálni, akkor maximum 25 ezer + ipa ami terhel 1 hónapba mikor dolgozol.
(Itt van amire figyelni kell, pl. ha hónapba csak 1 napra is be jelented a munkavégzést, akkor fix 25 köteles, tehát ha 30. -án bejelentkezel munka végzésre, akkor azt a hónapra jutó adót egészben kell fizetni mint ha 29 nappal korábban, 1. -vel kezdted volna.)
)
Ja'h még kiinduló oktató anyag, amivel eltudod kezdeni az önképzést: [link]
Itt bal oldalt az összes oktató leckét célszerű végig vinni, ha ez már jól megy, akkor célszerű esetleg elkezdeni egy olcsóbb tanfolyamot ahol megtanítanak 1-1 tartalom kezelő, fejlesztői keretrendszer használatára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!