Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha dizájnt cserélek a lapomon,...

Ha dizájnt cserélek a lapomon, és midenn oldal külön nvuval lett megszerkesztve, hogy lehetne megcsinálni hogy nem kellene egyesével lecserélgeetni?

Figyelt kérdés
Szeretnék Maradni az NVU, vagy az office publisherénél, nem akarok jooomlát vagy egyéb CMS redszert felrakni.
2010. jún. 24. 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát attól tartok hogy másképp lehetetlen, hiszen ha bele gondolsz nincs mod erre amivel megtehetnéd ezt.
2010. jún. 24. 18:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg sehogyan, de ha már újra kell csinálnod az egészet, használj stíluslapokat (CSS), akkor legközelebb csak ott kell átírnod és minden lap megváltozik.

Rengeteg jó (akár magyar) leírás van erről, igaz meg kell tanulni...

2010. jún. 27. 01:35
 3/6 A kérdező kommentje:
ég nem csináltam meg :D És hogy kel ahasználni a css-t? :D
2010. jún. 27. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:

A CSS lényege, hogy kettéválasztjuk az oldal tartalmát és kinézetét, így legközelebb csak egy helyen kell átírni. A HTML fájlok <head> részében belinkeljük a stíluslapot. A HTML fájl <body> részébe pedig nem írunk például <font> tageket, hiszen azt később minden oldalon át kellene írni.

Szerkesztéshez viszont a Jegyzettömböt vagy Notepad++ -t ajánlom, az Nvu és az Office nem gondolja úgy, hogy stíluslapokkal megkönnyítse a dolgunkat.

Itt megtanulhatsz Jegyzettömbben megszerkeszteni egy honlapot: [link] Itt pedig hozzá a stíluslapokat (CSS): [link]

Ha ezeket megérted és megtanulod (ami nem 5 perc...), 15 perc alatt tudsz majd csinálni egy honlapot a nulláról. Az Internet Explorert egyáltalán nem ajánlott ezeknek a tanulásához használni, a Microsoftnál (főleg régen) nem szerették a CSS-t.

2010. jún. 27. 13:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem a CSS-t , Gportalos oldalomon mindig magnak irtam sablon alapján , de enm tudtam hogy html-hez is használhatom e (: köszönöm a segítséget :D
2010. jún. 27. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:
jah és csinálj több css fájlt, annyit, ahány kinézetet szeretnél, és amikor meg akarod változtatni, akkor javascripttel a meta tag src attr-át változtatod!
2010. jún. 29. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!