Hogyan tudok beleírni egy weboldallt egyetlen php fájlba? (bővebben lent)
Azt szeretném, hogy az index.php-ban legyen az egész oldal és ne keljen mondjuk 1.php; 2.php t csinálni! Tehát a menüt megoldanam így:
<a href='index.php?oldal=1'></a> <a href='index.php?oldal=2'></a> stb! A kérdésem az lenne, hogy ha rá kattintok az oldal kettőre akkor azt milyen kóddal tudom megoldani, hogy csakis az oldal 2 tartalmát jelenítse meg és a többit ne! Előre is köszönöm a válaszokat!
Én így csinánám:
$_GET -el adnák át minden szükségeset, a te példáddal élve a menük ezt a linket kapnák:
<a href='index.php?oldal=1'>menuszoveg</a> (az összes link így lenne, csak a szám változna mindig), illetve megvizsgálnám, hogy a $_GET['oldal'] mivel egyenlő, ezt akár megteheted úgy is, hogy először egy isset($_GET...)-al megvizsgálod, hogy az oldal megvolt e adva, ha nem, akkor csak simán a főoldalra vezeted, ha meg volt adva, akkor pedig egy switch($_GET[oldal])
illetve case-ek segítségével mindig megvizsgálnám, milyen paramétert kapott, és mindig azt jeleníteném meg. Ha így csinálod, akkor mindig csak az egyik oldal tartalmát jeleníti meg.
jó ahogy az első válaszoló írta. Én így csinálnám:
menüt ugyanúgy:
<a href="index.php?oldal=1">menüpont1</a> <a href="index.php?oldal=2">menüpont2</a> <a href="index.php?oldal=3">menüpont3</a>
Utána a tartalom rész az index.php-be:
if(isset($_GET["oldal"]))
$oldal = $_GET["oldal"];
else
$oldal = 1;
//Jött-e "oldal" GET, ha jött akkor az oldal változó felveszi az értékét, ha nem akkor az 1-es értéket kapja meg (kezdőlap)
ezután meg ennyi a tartalom kiíratás:
if($oldal == 1)
print "A kezdőoldal tartalma";
elseif($oldal == 2)
print "A második menüpont tartalma";
elseif($oldal == 3)
print "A harmadik menüpont tartalma";
else
print "Nem létezik ilyen oldal";
Ennyi. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!