Hogy lehet elmenteni egy weboldal változtatásait, hogy minden betöltéskor úgy jelenjen meg, ahogy én azt módosítottam a forráskódban?
Van ugye a böngészőkben egy ilyen funkció, hogy "elem vizsgálata", vagy csak egyszerűen "oldal forrása". Itt ugye lehet módosítani az adott weboldalt, de a változtatások, minden frissítéskor visszaállnak az eredeti állapotra. (ami ugye a szerveren van)
Hogy lehet megoldani azt, hogy a módosításokat el lehessen menteni a gépre és mindig úgy töltődjön be a weboldal, ahogyan én azt átírtam az oldal forráskódjában?
Sehogy. Nem véletlen van úgy a szerveren, ahogy.
Max Greasemonkey-vel tudsz olyan scriptet írni, ami mindig módosítja az általad nézett oldalt.
Amúgy mit változtatsz és miért?
Igen valami olyasmit kértem.
Nyílvánvalóan nem arra kel gondolni, hogy webszerverre feltöltött weboldalt akarom módosítani. Hanem csak úgy hogy a módosítást én lássam. :D
És ezt csak szkripttel lehet megoldani, hogy pl. egy kép kitörlése vagy a színek módosítása a weboldal frissítése után is megmaradjon a számomra?
Most akkor lehet scripttel vagy nem? :D
Valahogy tuti lehet, mert valahol már láttam ilyet.
Lehet DevTools-ból is, de csak akkor fog érvényesülni, ha a lap megnyitása közben meg van nyitva a DevTools is.
Szóval DevTools -> Sources fül -> bal oldalt a három pontos menünél "Overrides" -> Enable local overrides bepipa, újratöltöd az oldalt, majd vissza a "Page"-re, alatta a fában duplaklikk az aktuális oldalra, és jobb oldalt tudod szerkeszteni a kódot. Ha végeztél, CTRL+S, és ha minden ok, akkor bal oldalt a lap ikonja mellett megjelenik egy magenta színű pötty. Ezután a jövőben, ha meg van nyitva a DevTools és betöltöd az oldalt, mindig érvényesülni fognak a módosításaid.
Egyébként user style-nak vagy usercss-nek szokták hívni az ilyesmit, amit te akarsz. De ha írsz egy kiegészítőt a Chrome-hoz (egy alap cuccot összedobni nem nehéz), ott is tudsz használni content scriptet, amivel tudsz módosítani az oldalon.
Igen csak scripttel lehet, hozzá adod saját stílus lapod amin vannak a változások.
De a HTML változások, egyedieket csak scripttel tudod megcsinálni.
Ehhez kell a Tampermonkey majd ott új scriptet hozzá adsz és JS -el szépen módosítod amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!