Nem tudok kapcsolódni az adatbázishoz?
A nethely szerverén van egy adatbázisom, és egy index.php oldalam, ami az adatbázisból kér(ne) le adatokat, de egyszerűen megtagadja az elérést.
Hülye kérdés, de ez az "adatbázis távoli elérésének" számít? Csak mert ingyenes tárhelyem van, és a távoli elérés csak a fizetős csomagban van benne. (Mondjuk, ez így logikátlannak tűnik, hogy van adatbázis, de nem tudom az oldalamon hasznáni az ingyenes csomagban.)
Egyszerűen már nem tudom, hogy mit csináljak...
Bocsi, ha buta kérdés. Házi feladat, és hétfőre kellene megcsinálnom egy egyszerű php oldalt a szerveren.
Köszi.
Már leírtam neked (csak az okoskodí hazug pendragon félrevezetett téged is), hogy távoli elérés az, amikor a programod nem az adatbázisszerveren fut.
Tehát, ha feltöltöd a tárhelyre a kódot, akkor működni fog, otthonról meg nem.
"de egyszerűen megtagadja az elérést"
Egy hibaüzenet azért nem ártana.
A FAQ-ban meg tuti, hogy le van írva, hogy adnak-e adatbázist ingyen.
A localhoston működik rendesen.
A hibaüzenet "acces denied for user", es alatta az én php fájlomban lévő hibaüzenet, arra az esetre, ha nem tud kapcsolódni.
Az ingyenes csomagban van adatbázis.
Egyébként most bököm tökön magam, mert egyik pillanatról a másikra, nem tudom feltölteni a változtatott php fájlomat total commanderrel, mert "nem olvasható". Eddig semmi prb nem volt ezzel.
a TCommander-ügy megoldódott...
Sok mára az izgalomból.
A NetHely adatábzisod kapcsolati adatait adtad meg?
Annak host -ját, felhasználóját, jelszavát, adatbázis nevét?
$db = new mysqli('f1.nethely.hu','andi@localhost','itt_a_jeszavam','andi');
Az adatbázisra "andi" felhasznalói névvel regisztráltam. Azt írta ki a szerver, hogy a felhasználó- és adatbázisnév automatikusan egyezni fog. A szerveren az "andi@localhost" van kiírva, mint adatbázis felhasználói név.
Emiatt és az egyezés miatt próbáltam már a kapcsolódást minden verzióban, ami a felhasználó- és adatbázisnevet illeti:
andi andi
andi@localhost andi@localhost
andi andi@localhost
A doksiból:
$link = mysqli_connect("127.0.0.1", "my_user", "my_password", "my_db");
Azaz host, user, passwd, db, tehát nálad: localhost, andi, XXX, andi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!