Mit gondoltok a képek base64-ben való tárolásáról?
Figyelt kérdés
Alapvetően adatbázisban való tárolásra és lehívásra gondolok. Nem túl lassú, ha túl sok, vagy túl nagyméretű képeket kell lehívni egyszerre?#base64 adatbázisban
2018. ápr. 6. 23:16
1/5 anonim válasza:
Base64-et akkor használunk, ha mindenképp valami szöveges tárolóba akarjuk a bináris adatot eltárolni, például egy JSON vagy egy XML dokumentumba. Szinte minden adatbázis-kezelő rendszer támogatja a bináris adattípust, így nem kell Base64-ben kódolnod.
A probléma a Base64-gyel az, hogy jelentős mértékben növeli a tárhelyigényt és még a processzorra is plusz terhelést ró ki. Akkor használd csak, amikor nagyon muszáj. Erre a feladatra felesleges.
2/5 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy rossz ötlet. Tároláskor és megjelenítéskor/letöltéskor is kódolni kell, feleslegesen hízik az adatbázis, elég kezelhetetlen lesz hamar.
3/5 Drone007 válasza:
Bizonyos speciális esetekben egy-egy képet tárolhatsz bináris vagy szöveges adatként (ha pl. statikus gyakran használt ikonról vagy logóról van szó, ami kis méretű, és gyakran használod az oldalon), de ebből általános gyakorlatot csinálni ésszerűtlenség. Nem csak azért, mert a kép így nehezebben kezelhető, és a méret miatt lassabb a betöltődés, de a nyilvánvaló adatbázisterhelés miatt is.
4/5 anonim válasza:
Nagy képeket vagy bináris adatként tárolj, vagy külső fileban és csak a hivatkozást tedd az adatbázisba.
Base64 elég nagy overhead, sokkal több adatot kell tárolni, mint binárisban.
5/5 A kérdező kommentje:
Ja, én is arra az álláspontra jutottam, hogy túlságosan lassú, és teljesítményzabáló. Köszi a válaszokat!
2018. ápr. 7. 12:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!