Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Javascript->PHP->PHP?

Javascript->PHP->PHP?

Figyelt kérdés

Megpróbálom értelmesen megfogalmazni.

1.Első oldal:javascriptes input.Két dolgot választ.Elküldi(post method).Oké.

2.Második oldalra kerül ami PHP.A háttérben a php elvégez számításokat,az eredmények változókban figyelnek.Ezeket nem szeretném kiiratni.Itt ezen az oldalon egy primitívebb "megerősítő" form is van két mezővel,amikben már benne ülnek(ülnének) az előző oldalon kiválasztott dolgok,csak rá kell nyomnia alatta a gombra:megerősít.

Első problem:nem tudom kiechozni az inputban(második oldalon) hogy már ott várja a usert az előző oldali választásai.Ha jól tudom lehet ilyet(?)

A harmadik oldalon javascriptes vibrációs dolog lenne.Tovább tudom vinni a rejtett változókat a harmadik oldalra?

Pl az egyik rejtett változó:1kg,a másik alma,akkor rezegjen az 1kg.ra 1-et,az almára kettőt mondjuk.Itt a legutolsó oldalon valahogy át kéne adni a javascriptnek az előző oldalon kiszámolt rejtett változókat.Próbálkoztam már sok dologgal de nem akar rezegni a teló.Tuti tök egyszerű a megoldás,csak én vagyok hozzá kezdő.

2018. márc. 31. 22:45
 1/7 A kérdező kommentje:

Ilyeneket próbáltam írni az utolsó oldalon,nem tudom ez helyes e pl.

<script>

var a = <?php $_POST['akarmi']; ?>

</script>

2018. márc. 31. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Az értékadás maga az űrlap elküldése.

Amelyik oldal adatot akar küldeni a másiknak, az nevet és értéket ad neki az űrlapon belül, és elküldi az űrlapot. Pl. <form method=... (get vagy post)> után az egyes elemeknek van nevük, pl. a, és a felhasználó választ értéket. Ez eddig még csak HTML.

A PHP sript a másik oldalon kezdődhet úgy, hogy

if (isset($a)) {

valami

}

Ha ez igaz, akkor tudja, hogy nem direktben hívták, hanem az űrlapos oldalról kapja az adatokat.

Tehát nem a post lesz az értékadásban. De ezen a szinten szerintem érdemes valami bevezető tutorialt elolvasni, mielőtt az alapkérdéseket egyenként felteszed. Pl. a w3chool oldalait.

2018. ápr. 1. 07:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Ismerem az if isset eljárást,szoktam is használni,de itt a második oldalon ügye php matek után kapok egy változót,amit tovább vinnék a harmadik oldalra,ahol már javascript stringé kéne változzon,és a továbbiakban a javascript kezelje a változót.
2018. ápr. 1. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 4. 00:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Oda akartam eredetileg haver...innen töröltem volna már lehet
2018. ápr. 5. 00:35
 6/7 A kérdező kommentje:
* ha lehetne
2018. ápr. 5. 00:36
 7/7 anonim ***** válasza:
De nem lehet. Sajnos eléggé fapados a gyk. motorja, másikat meg nincs értelme indítani mivel itt már nagyon sok kérdés van.
2018. ápr. 6. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!