Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy doamin lelehet foglalni...

Egy doamin lelehet foglalni előre?

Figyelt kérdés
Analfabéta vagyok ilyen kérdésekben. Van egy vállalkozás ötletem aminek a domainját szeretném lefoglalni, ezt megtehetem előre? Ha későb ehhez felbérelek valakit, hogy csináljn weboldalt, akkor az elkészült weboldalt belehet rakni, hogy erről a domainról érjem el. Illetve egy weboldalt elérhetek több domainról is? Például. xyc.hu és mondjuk xyc2.hu. Meg lehet oldani, hogy ha valaki beírja ezeket akkor mindkettőre ugyanazt az én saját weboldalamat adja be?
2018. márc. 28. 02:40
 1/6 A kérdező kommentje:
Szar a billentyűzetem, így jó sok elgépelés lett...
2018. márc. 28. 02:42
 2/6 anonim válasza:

Persze, hogy lefoglalhatod előre. Itt le tudod ellenőrizni, hogy szabad-e még:

[link]

Utána lefoglalod, és évente kell fizetni a díjat.

Ha bármikor készíttetsz egy weboldalt, összeköthető a domainnel. A weboldalhoz akárhány domainnév is rendelhető, vagyis igen, többféle címről is elérhető lehet ugyanaz az oldal.

2018. márc. 28. 04:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Még egy kérdés. Most ahogy így olvasgatok találtam egy olyat, hogy ha több domainon van ugyanaz a tartalom akkor a google kereső ki is zárhat. Ezt valahogy ki lehet kerülni?

2018. márc. 28. 04:24
 4/6 anonim ***** válasza:

egyiket át kell irányítani a másikra 301 -el.

DE ezt a fejlesztő tudni fogja.

2018. márc. 28. 09:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem fog kizárni, csak hátrébb sorolhat. Ezért érdemes egy "canonical name"-et beállítani, azaz a több domain közül kinevezel egyet, mint "alapértelmezett" és az oldalakba beágyazod ezt. Így a Google tudni fogja, hogy szándékosan van több domain és nem a látogatók megtévesztése a cél.

[link]

2018. márc. 28. 09:18
 6/6 A kérdező kommentje:

OKé. KÖszi!

Ha a fejlesztő úgyis tudni fogja akkor nem agyalok rajta.

2018. márc. 28. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!