Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Linképítésnek hogyan kezdjek...

Linképítésnek hogyan kezdjek neki (SEO)?

Figyelt kérdés

Nemrég elindult a saját oldalam. Kicsit specifikus, zenei produkciókat adok el, tehát nem túl kommersz a témakör. Havi szinten 30-40ezer google keresés van a legnépszerűbb kulcsszóra is, szóval elég szűk a piac.

Sajnos amikor az oldalam megcsináltattam, akkor nem igazán voltam tisztában a SEO alapjaival sem (kulcsszó, oldal cím, meta leírásban egyezések, H1 tagek, stb), ezért a kezdő oldalamon gyakorlatilag 3 sor szöveg van (persze azóta már optimalizáltam ezt is amennyire tudtam), de igyekszem a hátrányokat kompenzálni azzal, hogy blogot vezetek az oldalon aktuális hírekkel, listákkal, tippekkel, trükkökkel ami releváns a témában. Ezeket elég jól hozza is már a google, első és második oldal környékén.

Viszont amit még mindig nem értek, hogy hogy lehet 1-2 konkurens oldalnak 10-14 ezer backlinkje? Nem úgy van, hogy a google büntet a link katalógusok meg a fizetett linkek miatt? Egyáltalán hogyan érdemes backlinkeket gyűjteni? Ebben a témában nem nagyon találtam még eddig releváns infókat.

Eddig annyit csináltam, hogy beregisztráltam pár szakmai fórumra és posztoltam, aláírásban meg ott az oldalam címe, illetve ahol kapcsolódott az adott témakörhöz, oda valami kis horgonyszöveggel linkeltem az oldalam is.

Ezen kívül milyen módszerek vannak még?

Köszönöm előre is a tippeket!

2017. dec. 8. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

1. A katalógusoldalakért nem büntet a Google. Csak legyenek magas pagerankúak ( [link] ).

2. Legyél aktív a különböző közösségi - Facebook, Google+ - mikroblogging - Twitter, Tumblr, Instagram, Pinterest - vagy zene kapcsán zene és videómegosztó - Soundcloud/Mixcloud, Youtube, Vimeo - oldalakon, ezek legyenek "bekötve" az oldalba is.

3. További jó dolgok:

* az oldal kódja legyen valid ( [link] )

* a nem szöveges tartalmaknak - képek, hangok, videók - van szöveges reprezentációja

* az oldal tartalma legyen elérhető Javascript/Flash nélkül is

* az oldal legyen mobilbarát ( [link] )

* gyorsan töltődjön be ( [link] illetve [link] )

2017. dec. 8. 12:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Az elsőt nem is tudtam, köszi!

Facebookon eléggé aktív vagyok, napi szinten generálok mémeket, linkelem az oldal blog posztjait (egyenesen az oldalról, megosztás gomb funkcióval).

A technikai részben sajnos a java túl lett tolva, de idővel azokat is javítom (vagy javíttatom), de egyelőre nincs kapacitásom.

Köszönöm a tippeket, ment a pozitív értékelés.

2017. dec. 8. 12:57
 3/6 anonim ***** válasza:
a katalógus oldalak már nem faktorok sry. Nem javaslom.
2017. dec. 12. 12:48
 4/6 anonim ***** válasza:

" a katalógus oldalak már nem faktorok sry. Nem javaslom."

Pont azért mondtam, hogy a magas pagerank-kal rendelkező, a tartalomhoz mérten releváns katalógusoldalakat kell használni - nem ész nélkül beregisztrálni mindenhova.

2017. dec. 12. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:
már azt sem.
2017. dec. 12. 14:06
 6/6 Antal-Pap Judit válasza:

A linképítés eléggé fáradtságos munka. A linkfarmokra ne pazarolj energiát. A Google szemében értékesebb, ha egy a témádhoz szorosan kapcsolódó oldalról jön link, mint több tucat nem releváns oldalról.

1. Amit én javaslok: vendégblogolás. Keress olyan oldalakat, amelyik kapcsolódik a tiédhez. Írj meg egy cikket, és helyezz el benne linkeket, amelyek a saját oldaladra mutatnak. A horgonyszöveg(ek) legyenek a linkelt oldal(ak) kulcsszavai vagy azok szinonimái,de lehet kulcsszó + valami vagy a márkaneved. A lényeg, hogy természetesnek tűnjön az egész.

Sok blogger örömmel veszi, ha valaki küld egy értékes cikket, amit nem neki kell megírni. Ezt a cikket többféle változatban variáld, és küldd el több helyre. Cserébe te is ajánlj fel valamit. Pl. jelezd, hogy kaptak linket a "Partnerek" oldaladon.

Az ilyen "Partnerek" oldal nem túl erős, de előre elkészíthetsz egy ilyen aloldalt, ahol megelőlegezed a bizalmad, és berakod a témádhoz kapcsolódó linkcsere partnereket.

Ne feledd, hogy a kifele mutató link is fontos a SEo-ban.

Ha valaki nem jól viszonyul a megkeresésedhez, akkor elveszed a linkjét.

2. A másik ötlet, hogy beírod a Google-be "free backlink checker", és az általád választott eszközzel megnézed a konkurencia linkjeit. A legerősebb helyekről próbálj te is linkeket szerezni, ha tudsz.

3. Keress linkcsere csoportokat, SEO csoportokat a Facebookon. Sok hülyeségbe fogsz belebotlani, de vannak értelmesek is, akik szívesen összefognak majd veled.

További információ: Antikaotika-SEO

2017. dec. 25. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!