Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Külföldi cikkek fordítása,...

Külföldi cikkek fordítása, hogy működik ez?

Figyelt kérdés

A saját weboldalamra külföldi oldalakon található cikkek magyar fordítását szeretném feltenni. Ha nincs semmilyen copyrightos megjelölés az oldalon akkor ilyenkor mi történik? Elloptam egy másik oldal tartalmát? Van valamiilyen jogi következménye?

A saját oldalamom elég a cikkhez a forrásmegjelölés?

2017. nov. 29. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:

"Ha nincs semmilyen copyrightos megjelölés az oldalon akkor ilyenkor mi történik?"

Akkor megkérded.

2017. nov. 29. 13:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs külön rendelkezés a szellemi termék felhasználhatóságára vonatkozóan, akkor az automatikusan jogvédettnek tekintendő.
2017. nov. 29. 14:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Alapjában véve az eredeti cikk linkelése (lehetőleg feltűnően, és nem csak fele akkora betűmérettel) elegendő ahhoz, hogy ne legyen belőle probléma.

Ha még ki is írod, hogy ez az adott cikk magyar nyelvűre fordított változata (tehát nem átírt, csak fordított) az még jobb.

2017. nov. 29. 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg kell kérdezned az illető oldalt, hogy felhasználhatod-e a cikk fordítását. Lehet, hogy mondanak egy árat, lehet, hogy megengedik ingyen. Az engedély birtokában nem lehet belekötni.

Ha saját szavaiddal írod le ugyanazt, akkor szintén nem nagyon lehet belekötni.

2017. nov. 30. 10:16
 5/5 anonim válasza:
Tök jó a kérdés, én is épp most akartam ezt kiírni. Én csak a forrást szoktam a cikk aljára belinkelni. Eddig nem volt semmilyen bajom belőle.
2017. dec. 3. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!