Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom a base URL-t...

Hogyan tudom a base URL-t visszakapni PHP-ben?

Figyelt kérdés

Linux alatt fejlesztek. A projektjeim a http://localhost/~username/projectname url alól érhetőek el. PHP-ben milyen függvénnyel, vagy szuperglobálison keresztül tudom ezt az URL-t visszakapni? Vagy legalább a localhost usernevet. Olyan megoldást szeretnék, ami költöztetés után is működik. Sajnos a $_SERVER["SERVER_NAME"] csak a localhostot adja vissza.

Pontosabban ennek a jQuery utasításnak a PHP-ben lévő megfelelőjét keresném.

var host = $(location).attr("origin"); //localhost

var baseUrl = $($("script")[1]).attr("src").replace(/\/js\/.*/, ''); // /~username

var url = host + baseUrl;

2017. nov. 22. 13:28
 1/1 anonim ***** válasza:

A $_SERVER["REQUEST_URI"] adja meg az URI-t amin keresztül elérték az adott oldalt. a $_SERVER['PHP_SELF'] pedig a gyökérhez relatívan adja meg az aktuális script útvonalát (a kettő gyakran megegyezik). Egyébként

[link]

Itt csemegézhetsz.

2017. nov. 22. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!