Hogyan kezdik ell feltörni a honlapot a hackerek?
és hogynan leeht ellene védekezni?
javascripttel levédtem a honlapom jobbklik tilto +forráskodmegtekintőjét (google chorme nem nemmegy) ie és mozzilanal múködik
Szerintem először a legegyszerűbb megoldással:
-Social Engeneering (megpróbálják megszerezni a titkárnőtől a jelszót)
-Megpróbálják kitalálni, hogy mi lehet
Gondolom csak ezek után jön a valódi hackelés, de nem tudom.
"javascripttel levédtem a honlapom jobbklik tilto +forráskodmegtekintőjét (google chorme nem nemmegy) ie és mozzilanal múködik"
Nem sokat ér, fájl/oldal mentése
Vagy a JavaScript kikapcsolása megoldja.
A legjobb védekezés, ha nehéz jelszót találsz ki, illetve ha van PHP formod, akkor alaposan megvizsgálod az input-ot, mielőtt mentenéd, ha saját szerveren van, akkor pedig biztonságos operációs rendszer (Linux), és egy jól konfigurált tűzfal...
igen mindenekelőtt social engineering, mert ugye minek szenvedni, ha a titkárnő magától elmondja :D Utána jön a második menet.
Lehet pl. SQL injectionnel próbálkozni, ha az inputokat nem escapelik rendesen. Például beírod felhasználónévnek azt, hogy "sfGabor", mert Gizike a főnök jobbkeze kikotyogta, aztán jelszónak írsz egy ilyet: "ez' OR 1=1--", ami például így kerül be a query-be:
SELECT username FROM users WHERE username = 'sfGabor' AND password = 'ez' OR 1=1--'
1=1 ugye mindig igaz, mivel sfGabor user nincs 'ez' jelszóval, az a rész FALSE, de vagyolva az 1=1-gyel a WHERE rész TRUE lesz. A -- az egysoros komment jele, így az utolsó aposztrófot már figyelmen kívül hagyja. Persze lehet, hogy nem ilyen aposztróffal illesztik a query-be az adatot vagy zárójeles kifejezésbe kerül, ehhez kell egy-két próba is. Tehát beléptet a fönők fiókjával, mert kicselezted és általában neki vannak jogai matatni, tehát máris nézelődhetsz. Persze aki nem teljesen amatőr, az kivédi a honlapján ezt támadást, de sajnos vannak sokan, akik még azt sem tudják, mi az az SQL injection és így is honlapokat csinálnak megrendelésre.
Nemrégiben kiderült, hogy valami kormányzati weboldalon a főfőadmin account a következő volt: admin/admin1, tehát egy kis szabadidővel és logikával érdemes próbálgatni is.
Itt egy egész jól összeszedett leírás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!