Valaki feltörte a wp-woocommerce webáruházamat, és olyat írt ki ami nem fedi a valóságot, ez gyakori?
Abszolút laikusként hónapokat szenvedve megcsináltam a weboldalt, aztán a webshopot.
Először csak teljesen tönkre tette az illető, de sikerült az utolsó mentésből visszaállítania egy ismerősömnek aki valamennyire ért az informatikához.
De most látom, hogy közben megjelent valami a lap tetején amikor betölt (egy kiírás, hogy nem működik a webáruház, csak tesztre van).
Ezzel mit lehet kezdeni?
A konkurencia tehette? Vagy vannak akik ezzel szórakoznak unalmukban?
Jelszót változtattam, de attól tartok, hogy ez nem lesz elég.
Mit tehetnék még?
Nem akarok kötözködni, de:
"Abszolút laikusként hónapokat szenvedve megcsináltam a weboldalt, aztán a webshopot."
Ha abszolút laikus vagy akkor ne üzemeltess olyant, amit egy kicsit hozzáértő tönkre tud vágni és ennek kijavításához is szakembert kell fogadnod.
Nos, köszönöm szépen a hasznos válaszokat. Azért, még bízom benne, hátha lesz olyan aki veszi a fáradtságot, és jóindulattal áll a kérdésemhez.
A másodikra reagálva csak annyit: nem hiszi senki hogy nektek kell megoldani a wp problémákat ráadásul ingyen, ellenben az ember abban bízik, hogy egy kérdést megválaszolni (akarom mondani írni rá 2-3 hasznos mondatot) nem tart sokból.
Ha találok akár csak egyetlen segítőkész, jóindulatú embert itt már megérte kérdeznem.
Senki nem monda, hogy a gyakorikérdések weblapkészítés kategóriája kizárólag informatikai szakemberek számára fenntartott fórumként működik.
Magyarul, én is és bárki más is joggal kérdez itt.
Aki nem akar nem válaszol.
Aki itt éli ki bunkózásra való hajlamait, azt tegye.
Aki pedig képes pár hasznos mondattal segíteni, annak köszönöm.
Kb ezer dolog lehet. Nagyon könnyen elképzelhető, hogy semmiféle "feltörés" nem történt, hanem szimplán elrontottál valamit, vagy van egy (pár ezer) olyan ismeretlen az egyenletben, amivel nem számolsz.
Ezt nem bántásból mondom, de általában a számítógéphez / telefonhoz nem értőknek a reakciója az, hogy ha valami nem úgy működik, mint szeretnék akkor nyilván csak egy harmadik fél keze lehet a dologban.
Az lenne a javaslatom, hogy ne te szórakozz laikusként hónapokat valamivel amihez nem értesz, hanem kérj meg valaki aki viszont igen. (bár hozzáteszem, hogy ha pár hónapja foglalkozol vele, akkor illene már valamennyire érteni hozzá)
Látod, látod. Mindjárt bunkózásnak veszed, pedig írtam hogy nem bántásból írom.
Ha most itt megmondják a megoldást akkor is más oldja meg helyetted és 1 hónap múlva mikor megint gebasz van akkor megint jössz. Tényleg nem bántásból, de nem volna egyszerűbb olyanba fognod amihez értesz???? Ez is egy válasz ám, mert a kérdésed az volt, hogy mit tehetnél.
Hát azt hogy abbahagyod. Az hogy nem akarod és ez az őszinte - és nem bunkó!!! - válasz neked nem elfogadható arról nem én tehetek.
Tegnap nyolcszor elestem biciklivel. Nem tudok biciklizni de én szeretnék. mit tehetnék hogy ne essek el.
Vagy megtanulsz biciklizni vagy NEM biciklizel. ilyen egyszerű, mert apád - " ismerősömnek aki valamennyire ért az informatikához " - nem futhat örökké a bicaj mellett.
Ennyire egyszerű és ne haragudj az őszinte válasz miatt...
Köszönöm szépen.
Már így is sokat tanultam, létrehoztam valamit amit azelőtt csak csodáltam, napról napra ügyesebb vagyok. NEM hagyom abba vagy nem hagyom másra, pontosan azért mert akkor nem tanulok.
Ugyanakkor, nekem az is a tanulás része, hogy eljövök ide, és kérdezek.
Mint ahogy az is, hogy megnézek tucat és annál is több oktató videót, aztán fogom és megcsinálom.
Még egyszer köszönöm.
Utóirat: jövök még :D :P
Egy ilyet megcsinálni 1 nap max ha semmit sem tudsz pár youtube videó alapján :D hogyan tudtál vele hónapokat szenvedni.
Egy nem programozás, ha az mondod, hogy egy egyszerűbb ecommerce enginet leprogramoztál javában pár hónap szenvedéssel akkor oké, de ez ... Beállítottad a háttér színét és hozzáadtál egy ingyenes themet vagy mi? xD Ezt hónapokon át?
A WP böszme nagy kódbázisú valami, a woocommerce sem kicsi, összehasonlítva szinte bármelyik webshop rendszerrel. Azt meg tudjuk, hogy e=mc^2, azaz errors=more code^2. Ebből, és a saját tapasztalataimból kiindulva, aki WP, Joomla-ra, vagy Drupalra építi a webshopját, az ne csodálkozzék, ha hátulról seggbe taszigálják, mint a nyulak.
Természetesen a képlet azért nem ilyen egyszerű, egy OpenCart is lehet tele lehet kritikus bugokkal, meg egy WP+woocommerce páros is lehet szinte bugmentes. De az is igaz, hogy a nagyobb CMS-eket intenzívebben támadják. Csak a tavalyi évben egy tucat olyan Wp/Drupal/Joomla alapú webshoppal futottam össze, amiket az alap CMS-ben (tehát nem a pluginban) lévő bug kihasználása miatt törtek fel. Én személy szerint senkinek nem ajánlom, hogy ilyenekre építsen.
Egy Shopify pár ezer HUF havonta. De még a sokszor gagyinak mondott UNAS-szal is jobban jársz, mint ha magad üzemelteted a rendszert. Ezek a dolgok nem véletlenül fizetősek.
De ha egy ingyenes OpenCart, Magento, PrestaShop rendszert használsz, még az is jobb, mint a CMS-re épülők, csak hát általában ezekkel is elég sok munka van.
"Mit tehetnék még?"
Pl. megfizetsz valakit aki nem kokányolja még jobban össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!