Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Phpból html szerkesztése? (lent)

Phpból html szerkesztése? (lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni egy admin felületet amihez nincs regisztráció és csak én férek hozzá. Ez eddig meg is van php-ban csak anyit nem tudok megcsinálni, hogy hogyan lehet php admin felületemről html-filet szerkeszteni úgy, hogy nem töltöm le hanem közvetlen a honlapról?
2010. máj. 30. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben szerintem használj TinyMCE-t, vagy valami ehhez hasonlót, van egy pár, és ingyen beszerezhető. Viszont egy ilyenhez nem ártana adatbázis.
2010. máj. 30. 19:40
 2/5 A kérdező kommentje:
igen az admin felület adatbázisból megy :)
2010. máj. 30. 22:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Már írtam ilyet. Le lehet tölteni js alapú html editorokat. Amelyekkel online lehet szövegszerkesztő szerűen készíteni html kódokat. Aztán az elkészült html kódot csak egyszerűen fájlba írod php segítségével és kész is.
2010. máj. 31. 08:24
 4/5 anonim ***** válasza:
én pont ezt oldottam meg kb fél éve. AQL-t akartam hozzá használni, hogy mentse a tartalmat, de ahhoz még nem volt kellő tudásom. én azt csináltam, hogy az oldal, amit éppen megjelenítettél (tegyük fel kezdőlap) egy fájlból kérdezte le a tartalmat. tehát volt egy index.php <--- (azért muszály php kiteresztést használni, mert amikor be akarsz hívni külső forrásból tartalmat, php-t kell használnod) és van egy mondjuk "index" fájlod vagy "index.txt". Amikor az oldal betöltödik innét kérdezni le a tartalmat és azt tölti be. ezt úgy tudod módosítani, hogy phpban inputot használsz, tehát van egy szöveg menződ, ahova beírhatod az új tartalmat, vagy módosíthatod, és amikor mented, akkor felülírod az eredeti fájlt (példánkban index vagy index.txt) így amit beírtál a mezőkben az belekerül a fájlba, amit pedig ahogy már írtam lekérdez a lapon.. nehéz így elmagyarázni, elég összetett. a beviteli mezőket meg lehet spékelni texteditorokkal is.
2011. júl. 1. 18:26
 5/5 anonim ***** válasza:
AQL helyett SQL
2011. júl. 1. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!