Tartalomkezelők vs. Saját kód?
Friss diplomás webfejlesztő vagyok. Saját magam megírni kisebb-nagyobb oldalakat nem jelenthet gondot. Egy ehhez hasonló oldal megalkotása sem lenne túl nagy dió számomra. Igyekszem haladni a korral, megtanulni az új technológiákat, de a tartalomkezelőkkel szemben elég előítéletes vagyok.
Sok helyen említik a Drupalt meg Joomlát, hogy milyen jók. Szerintetek érdemes megtanulnom valamelyiket? Mivel tudnak ezek többet, mint egy saját kezűleg írt php kód?
Egy színvonalas honlapot egyáltalán érdemes Drupallal és társaival megszerkeszteni? Olyan erőltetettnek tűnik.
Ha tovább is akarsz lépni a weblapszerkesztésben a joomla vagy a drupal, vagy hasonló társaik alacsony színvonalánál, akkor azt javaslom messzire kerüld ezeket a trágyagyártó készleteket.
A gond az, hogy ma már mindenki webfejlesztőnek mondja magát, aki joomlában össze tud rakni egy weboldalt.
Ha nekem megrendelő azt mondja, hogy a Gyuszi össze tudja rakni olcsóbban a weboldalt, akkor megmutatom a referenciáimat, mutatok neki egy joomlás admin felületet, és megkérdezem, hogy megéri-e neki. Ha igen húzzon el a Gyuszihoz, engem meg hagyjon békén a hülyeségével. Egy portálhoz hozzá sem kezdek 100e alatt. Viszont az olyan is lesz, amit a megrendelő elképzelt, és úgy is fog működni, hogy öröm lesz feltölteni és használni. Ellentétben egy joomlában összebarkácsolt szörnyűséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!