Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudnék "regisztrálós"...

Hogyan tudnék "regisztrálós" weblapot létrehozni?

Figyelt kérdés

Szép napot mindenkinek!

Pár hete gondolkozom rajta, hogy szeretnék létrehozni egy olyan weblapot, ahová az emberek tudnak regisztrálni, és publikálni a történeteiket. Tudom, hogy van már ilyen, de a Wattpadon, hiába szeretem egyébként, annyi igénytelen "műbe" futok bele, és annyi tehetség veszik el, amit már nem tudok nézni. A Merengőre viszont olyan szigorú követelményeket szabnak meg, amiket már erőltetettnek tartok (képesek 2-3 vesszőhiba miatt visszadobni fejezeteket).

Ilyen weblapot létre tudok hozni, ha egyébként nem értek hozzá túlságosan? Ha igen, hogyan?

Előre is köszönöm!:)

14/L

2017. szept. 30. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
php,html,css esetleg javascript de az csak dizájn miatt lehetne fontos talán.
2017. szept. 30. 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

TL; DR: Kétlem, hogy megérné foglalkoznod vele, elégedj meg a meglévőkkel.

Hosszabban:

Először is, az egyszerűbb megoldások között van pl. a Wordpress, vagy bármely más CMS. Ezek viszont jellemzően elég nagy terhelést rónak a szerverre, ezért sok tárhelyen nem is haszálhatod őket. Másodszor, ha erre visszakérded, hogy ez mi, meg az mi, akkor nem, nem tudod megcsinálni, legalábbis most még. Az ilyen dolgokhoz guglizni kell, szóval ez az első feladatod - nézz utána bővebben annak, amit írok, ha nem tudod, mi az. Rengeteg dolgot angolul fogsz megtalálni, ehhez is szokj hozzá, és tanuld meg a nyelvet legalább olyan szinten, hogy dokumentációt tudj olvasni.

Ha a nehezebb utat akarod járni, akkor webprogramozást kéne tanulnod. Ez gyakorlatilag a "nem értek hozzá túlságosan" rész levágása tanulással. Ennek az abszolút alapja a HTML, a dizájn nagyrészt CSS vagy SASS, a felhasználóval való érintkezéshez és aranyos dolgokra (pl. legördülő menü, kisebb animációk) pedig Javascript fog kelleni. Szükséged lesz még egy adatbázisra és ennek kezelésére, erre az SQL a standard, végezetül, de talán legfontosabbként pedig egy szerveroldali nyelv, ahol a komoly(abb) dolgok történnek. Erre a célra haszálhatod (a teljesség igénye nélkül) a PHP-t, Pythont, Node.js-t, Ruby-t. Bővebb infót találsz itt a Gyakorin annyit, mint a tenger, csak olvass vissza a kérdések között.

Nemsokára rá fogsz jönni, hogy sok mindent már előtted megírtak, így el fogsz jutni a keretrendszerekhez (bár, ha Pythonnal vagy Ruby-val dolgozol, már ezelőtt is gyakorlatilag biztosan beléjük futsz a Django vagy a Rails képében). Ezek sokat fognak segíteni, és ezeket is meg kell tanulnod használni. A Bootstrap szinte biztos társad lesz, ha pedig PHP-t használsz, akkor többek között a Laravel egy hasznos kis dolog.

Most tartunk ott, hogy megvan a weboldalad (mondjuk másfél, két év telt el a kérdés kiírása óta). Ezután felhasználókat kell idecsábítani. Mivel már sok ilyen oldal van (garantálom, hogy több, mint ahányat hinnél), ki kell valamivel emelkedni. Ez nyilván nehéz, de azért tegyük fel, hogy sikerült. Most hülye-boldogtalan az oldaladon van. Ekkor vagy rengeteg igénytelen mű születik (és ezt nem akarod), vagy erősen kell szabályozni. Ezt egyrészt nem akarod, másrészt egymagad nem is bírnád, fel kéne bérelned valakit, így innen nagy valószínűséggel pénz is lenne a dologban. Inkább nem is vázolom fel, ez mi mindent bonyolítana meg, szerintem el tudod azt képzelni magadnak.

A fentieket összegezve, úgy vélem, az ambíciód hasznos dolog, de itt egy kicsit nagyobb fába vágnád a fejszédet, mint ahogy elsőre tűnik, ezért jobb megelégedned a jelenlegi weboldalakkal, ha csak nincs komoly kezdőtőkéd, amivel szebbet, jobbat, népszerűbbet csináltathatsz. Komoly kezdőtőke alatt millió forintos nagyságrendre gondolok minimum. A jelenlegi weboldalak kapcsán pedig még rámutatnék egy apróságra:

"képesek 2-3 vesszőhiba miatt visszadobni fejezeteket"

Egyrészt, kétlem, hogy ez téged nagyon érintene, többször végigolvastam a kérdéskiírást, és nem találtam benne helyesírási hibát. Másrészt, ez kimondottan a minőség jele. Én is többször átolvasom a hosszabb kommentjeimet, hogy ne legyen bennük hiba, és még így is annyi csúszik beléjük, hogy szégyellem magam. Ha egy oldal csak hibamentes tartalmat fogad el, az semmilyen formában nem kivetendő, és úgy vélem, ha neked ezzel gondod van, akkor a te hozzáállásodon kell módosítani. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én egy helytelenül leírt szövegnek kapásból kevesebb jelentőséget tulajdonítok, mert egy értelmes elme talán legelső jele a helyesírás ismerete (nem is ecsetelném, emiatt hányszor kellett nekifussak a Virágot Algernonnak c. műnek, hogy egyszer elolvassam).

2017. szept. 30. 20:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, főleg neked, kedves második! :)
2017. szept. 30. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Facebook csoport azt szevasz.
2017. okt. 1. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!