Az új tárhelyemen, nem jelennek meg azonnal a változások, mitől van ez?
Sziasztok!
Mióta új tárhelyen dolgozok, és történik valami változtatás a oldalon, például egy képet kicserélek akkor hosszú órákon át van, hogy egy napig a régi kép jelenik meg és csak ezt követően "frissül". Ugyanez a helyzet, ha valamilyen css változtatás történik stb.. Nem a böngészővel van a hiba szerintem, próbáltam F5-el. Próbáltam, hogy olyan eszközön jelenítem meg amin eddig sosem volt megnyitva az oldal. Próbáltam több böngészőn is. Lehetséges, hogy a tárhellyel nem stimmel valami ?
Például amit említettem képcsere kapcsán, volt hogy megnyitottam külön a képet új lapon és a régi kép jelent meg, pedig ftp-n rég lecseréltem.
Várom a válaszokat, kösz előre is
Valószínűleg böngésző vagy szerveroldali (CMS/FW) cache.
Ritkábban, van 1-2 szolgáltató, aki nem éles mappához add hozzáférést, hanem egy feltöltő könyvtárba, és vírus ellenőrzésen keresztül szinkronizálják át a változásokat.
Próbáld hozzáadni a .htaccess fájlba:
# Server cache KI
<filesMatch "\.(html|htm|js|css)$">
FileETag None
<ifModule mod_headers.c>
Header unset ETag
Header set Cache-Control "max-age=0, no-cache, no-store, must-revalidate"
Header set Pragma "no-cache"
Header set Expires "Wed, 11 Jan 1984 05:00:00 GMT"
</ifModule>
</filesMatch>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!