Szükségem lenne egy ilyen weboldalra. Ki vállalná, és milyen áron?
Facebookon árulnék terméket, arra lenne szükségem, hogy ha valaki a termék leírásánál a linkre kattint, akkor egy ilyesmi oldalra dobja át, és regisztráció nélkül tudjon vásárolni: [link]
Tudtok ajánlani valakit, aki ezt megcsinálná? Milyen áron lehet egy ilyen oldal?
Valamelyik ingyenes webshop rendszer default pluginekkel és stílussal.
(Bár legutóbb mikor ilyet láttam, 360 ropit gomboltak le egy öreg emberről, csak a logót cserélték.) :-D
2017 van, tényleg nagyon nehéz megcsinálni.
Szánalmas miylen árakat elkérnek egyesek.
Mikor már általános iskolában oktatnak PHP-t.
Bármelyik webalpos, infó középsulis fórumra felírod mit szeretnél, lesz bőven aki megcsinálja 25-30eFt, elég utólag fizetni, (diákoknak vállalkozói is ingyenes, így számlát is könnyen tud ad, ha nagyon kell), a minőség meg olyan, h mért is ne tudhatnák megcsinálni kiválóan, mikor sok 17-20 éves csinál weblapokat, programozik 10-12 éves kora óta. Nem mindenki olyan senkiházi, h 200-300 ezret elkérjen egy weblapért, meg 50ezret egy logóért, én 2 sörért csináltattam logót egy ismerős lánnyal és szuperül megcsinálta, pénzért amúgy 2-3eFt lett volna.
De nyilván van aki kizárólag iylenekből akar megélni és az is talál hülyéket akiket lehúzhat százezrekkel olyan munkáért, amit pár nap alatt youtube tutarial-okból bárki megtanulhat.
Mi egyébként 50-60 ezerért még ajánlatot sem adunk.
Egy ilyen fejlesztés nálunk bőven több milliós árkategória.
Akinek meg jó a pistike által pokemon matricáért megcsinált webshop annak egészségére váljon, ne felejtse majd el a taknyát is megenni két eladás között.
> Mikor már általános iskolában oktatnak PHP-t.
A technikaórán forrasztani is tanítanak, mégsem lesz a legtöbb emberből elektromérnök. A nyelv alapjainak ismerete édeskevés… Lásd a BKK elektronikus jegyrendszerét. Megírták? Meg. Működött? Igen. De ez a minimális elvárás, pedig ehhez is azért kell némi tapasztalat. Az igazán finom dolgok – hogy mennyire biztonságos a kód, hogy hogyan néz ki a kód, mennyire átlátható – csak később jönnek, sok-sok tapasztalat után.
Ha olyan könnyen megtanulható a PHP, mint ahogy sugalmazod, akkor miért nem csinálja meg mindenki a saját weboldalát? Miért fizetnek ki százezreket egy-egy honlapért, ahelyett, hogy maguk dobnák össze?
> én 2 sörért csináltattam logót egy ismerős lánnyal és szuperül megcsinálta, pénzért amúgy 2-3eFt lett volna
Nem vagyok grafikus, de van elképzelésem, hogy mehet ez a gyakorlatban. Jön az ügyfél. Beszéltek egy órát. Persze az ügyfélnek rendszerint csak homályos elképzelései vannak. A nap további részében megrajzolsz pár változatot, majd elküldöd az ügyfélnek. Ő még kér néhány változtatást, aztán újra és újra (Legyen a negyedik. Legyen egy kicsit nagyobb a kör. Nem ennyivel, csak kicsivel. Nem, mégis jó volt az eredeti. Meggondoltam magam, mégis a másik változatot szeretném. Esetleg nem tudsz csinálni egy olyat, ami kombinálja a kettőt? Nem így. Legyen zöldebb. Túl zöld. Stb…). Jó esetben rászánsz mondjuk 3 napot, az 24 munkaóra. A bevételből aztán leadózol, összességében a 3000 Ft-ból marad 1500 Ft. Az ha jól számolom 62 Ft-os nettó órabér, napi 8 órás munkával számolva havi 11 000 Ft. De ha még 8 munkaórában le is tudod a logó megtervezését, átadását, minden egyeztetéssel, visszajelzéssel együtt, akkor is 187 Ft-os nettó órabéred van, 33 000 Ft-os nettó havi kereseted, ebből kell megélned, plusz hosszútávon fejlesztened a géped, fizetni az ügyféllel történő telefonbeszélgetés díját, az áramot, amit a géped használ, stb…. Ha ezt te korrektnek fizetésnek tartod, akkor jöhetsz hozzám dolgozni. A PHP-t biztos megtanulod pár hónap alatt, hiszen általános iskolában heti pár órában tanítják, napi 8 órában biztos elég lesz pár hónapnyi gyakorlás és profi leszel, és hetente összeraksz egy weboldalt, természetesen az ügyféllel való egyeztetés is a te feladatod lesz. ;-)
Persze egy ráérő diáknak ez jó kis pénzszerzési, tapasztalatszerzési lehetőség ennyiért is. De egy webshop azért kényes téma, azt nem bíznám egy ráérős, tapasztalatlan diákra.
> Nem mindenki olyan senkiházi, h 200-300 ezret elkérjen egy weblapért
Egy komplexebb egyedi weblap akár egy – vagy több – hónapig is készülhet. A 300 000 Ft-os ár egy 150 000 Ft-os nettó fizetést jelent. Azért az nem egy óriási összeg ahhoz képest, hogy milyen képességek, milyen tudásanyag kell hozzá.
Az informatika nem könnyű szakma. Nagyon sok dologhoz kell egyszerre érteni bizonyos területeken, olyan dolgokhoz, amire egy átlagos tankönyv nem biztos, hogy kitér. Ja, és folyamatosan kell magadat képezni, az a technika, ami 10 éve elterjedt volt, ma már elavult. Mellesleg elég stresszes munka is. Néha irigylem azokat, akik kapával, kaszával dolgoznak, mert a munka után le tudják tenni a munkaeszközüket. Én az agyammal dolgozom, azt nem tudom csak úgy lerakni, ha valami komolyabb probléma adódik – és azért szoktak adódni problémák –, akkor munkaidőn kívül is rágódok rajta.
Attól még tolvajok vagytok.
Sz*r egyszerű munkáért lehúzni aki nem ért hozzá.
Sablonokból 1.5 óra alatt megvan.
Egy komolyabb meg több idő, de max 2-3 nap.
Egyre kevesebb ember veszi be ezt a szöveget. Egyre többen csinálják meg maguknak.
Lopás ez tolvajlás rablás behúzás szerencsétlenektől
Viccelek csak. Ne legyetek majmok. Lopni kell a h*lyéktől.
Lovardának sablonokból kb. 1.5 óra alatt összedobálni mindent. Mondani kell, h ez mekkora meló, ha kérnek valamit akkor sóhajtozni, h jaj hát ez nehéz de megoldom.
Aztán 1.5 óra alatt összedobni bruttó 340eFt ért. Én se vagyok h*lye vágom mit hogy.
Vagy webshop-ot ugyan azt kicsit átszerkeztve ami kb 2 óra 3x eladni úgy, h 1.re is 3 óra volt összedobni template-ekből.
Így kell nehéz szakma az infó. Főleg h a weblap a legalja legegyszerűbb csicska dolog ahol a legtöbb tolvaj dolgozik.
Így kell. Aki nem vágja annak a 6 dolláros sablon webshopot is 200-300-ért el lehet passzolni.
> Lovardának sablonokból kb. 1.5 óra alatt összedobálni mindent.
Ez valami tréfa akart lenni? Másfél óra az ügyféllel való konzultációra nem elég. És akkor még egy árva bitet nem módosítottál sehol… Oké, tekintsünk el a konzultációra fordított időtől, és tegyük fel, hogy összedobsz valamit másfél óra alatt sablonból. Ezzel még nem végeztél. Jön az ügyfél, hogy ezt a 10 dolgot még módosítsd. Aztán újra jön. Aztán újra. Ja meg ha már megcsináltad a honlapot, neked semmiből nem áll feltölteni tartalommal. Át is küld neked egy 15 oldalas Word dokumentumot, hogy ezt kellene felrakni. (Persze pocsék szerkesztéssel, de mindenféle formázásokkal, félkövér, felsorolás, itt egy jobbra igazított kép, ott egy keretes idézet, stb…) Nem tudod egyszerűen átkonvertálni HTML-re, kvázi újra kell formáznod az egészet. Sokszor erre nem elég másfél óra, pedig itt a már kész honlapról van szó. (Amúgy mire végzel, három nyugtatót veszel be.)
Csináltam én is honlapot megrendelésre. Részben sablonból. De az ügyfél annyi apró módosítást kért, hogy az felért azzal, mintha alapból én dizájnoltam volna meg. (A háttér legyen kicsit világosabb, kicsit barnább. Nem tetszik ez a textúra, keres valamit a neten helyette – ami persze jogvédett –, hogy csináljak egy olyat, csak nem legyen az a fa textúra ennyire szálkás. Ja, meg itt egy kép, amiről le kellene venni a templom előtti villanyoszlopot, meg az ég se ennyire legyen felhős rajta…)
Ha te másfél óra alatt sablonból összedobsz egy olyan honlapot, ami az ügyfélnek első látásra tetszik, benne van minden, amit kért – tartalomszerkesztő rész, hírek, galéria, vendégkönyv, hírlevél, Facebook integráció –, akkor vedd fel légyszíves videóra, szívesen tanulnék egy mestertől.
> Vagy webshop-ot ugyan azt kicsit átszerkeztve
Az a gond, hogy ami egy laikus számára kicsi átrendezés, az technikailag lehet, hogy három napi munka. „Itt ez a Trabant, ki kellene cserélni a motort benne egy Opel motorjára. Ugyan már semmi az egész, az egyik motort kiveszed, a másikat berakod, megvagy vele fél óra alatt.” Ühüm… Ahogy Móricka elképzeli.
~ ~ ~
Szerinted ha ennyire irreálisan magasak az árak, hogy-hogy nincs egy komoly piaci szereplő, aki lenyomva az árakat mondjuk a felére elhappolja a megrendeléseket? Vannak persze kisebb cégek, magánszemélyek, akik árban megteszik ezeket az aláígéréseket. Valahogy nem is élnek sokáig… (Vagy idővel furcsa módon nagyon drágák lesznek.)
Vagy ha ilyen egyszerűnek tartod ezt a munkát, miért nem váltasz pályát, és leszel te is informatikus? Ha alacsonyabb áron is ki tudsz termelni egy tisztes megélhetéshez való összeget, akkor elég nagy sikered lenne a piacon.
"magánszemélyek" esetleg egyéni adószámos magánszemélyek
Nagy cégek csináltassonak nagy cégekkel weblapot/shop-ot
Kis cégek, magányszemélyek, egyéni vállakozók pedig magánszeméllyel.
Amikor a cég azt mondja 300-400eFt lesz a webshop.
A magánszemély pedig azt, h 30-35eFt, de akkor nincs variálás. Megcsinálja sablonokból korrekten és max a színeken, pár apró elhelyezésen, sorrenden lehet módosítani utólag.
Akkor a kis cégek, magányszemélyek, egyéni vállakozók persze, h azt mondják legyen a 30-35eFt.
Cserébe kap egy korrekt sablonokból összerakott, de egyedi elrendezéső, színezéső weblapot/shop-ot.
Aki 10x szeretné módosítani, olyan extrákat szeretne amire nincs sablon (szinte mindenre van ami egy alap weblap/shop-ban van), egyéni grafikákat szeretne (nem pedig olyan logót pl. ami 1-2 dollár vagy ingyenes, persze a logó is sablon és szerkezthető), akkor az csináltasson 300-400eFt.
Aki 1.-re is megtudja mondani milyen színeket szeretne, meg tudja mutati nagyából mire hasonlítson a weblap/shop, esetleg 20-30 perc magyarázás és egy leírás alapján majd tud kezelni egy egyszerű admin felületet, jó neki jól kinőző sablonokból összedobott lap. Az biztos talál is olyan magánszemélyt aki 30-35eFt-ért megcsinálja.
Sablonokból ez kb 1,5-2 óra, a szövegek, képek beillesztésével 3-3,5 óra ez akkor is 10-12.000Ft-os órabér, ha 2x ennyi idő alatt készül el akkor 5-6000Ft-os órabér.
Aki ebből él és cégnél alkalmazottként kapja a projekteket az nyilván szív sokmindennel. Aki meg ilyen céget csinál annak nyilván az a lényeg, h annyival lehúzza az ügyfelet amennyivel csak tudja és ott az a jó minél kevésbé ért hozzá az ügyfél.
Aki ebbe látja a nagy pénzt az tolvaj, rabló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!