El lehet helyezkedni webfejlesztőként IT-s diploma nélkül? Milyen tudás szükséges egy junior pozícióhoz?
Gazdasági szakon vagyok, de a jövőben szeretnék webfejlesztőként dolgozni. Egy új egyetemi képzésbe (proginfo/mérnökinfo) már nem szeretnék belekezdeni, inkább autodidakta módon tanulnék otthon, hiszen az internet tele van videó tutorialokkal, e-bookokkal, na meg ott van a Codecademy és a hozzá hasonló oldalak. Úgy tudom, hogy sok helyen nem várják el a felsőfokú informatikai végzettséget, inkább csak előnyként tekintenek rá.
A webfejlesztésnek inkább a front-end része érdekel.
Egy junior front-end web dev pozícióhoz nagyjából miket kéne tudnom?
Nyílván a Javascript+HTML+CSS alap, ezek mellé mit érdemes még kitanulni? Angular, jQuery, valamilyen framework, Git?
Köszi a válaszokat.
El, webfejlesztésnél azért főleg a tudást nézik, nem a papírt. (Sok területen a papír nélkül be sem hívnak.)
A video tutorialok inkább hanyagold, vagy max tényleg megbízható forrásból, ugyanis kegyetlenül sok, hozzá nem értő ember csinált már egy halom "video tutorialt"...
Referenciát szerezz/csinálj és hajrá.
Git elég alap manapság, A többi is okés.
+ Érdemes egy-két "extrább" dologgal is tisztában lenni, pl: [link]
A css generáláshoz és hasznos ha a coffeescript vagy a typescript sem teljesen ismeretlen fogalmak.
El. Bementem egy állásinterjúra notebookkal, mondtam hogy jó vagyok. Megmutassam? 5 percen belül a weboldalani sem mentek, feltettem a kérdést:
Na mennyi informatikus dolgozik itt feleslegesen és mennyi pénzében van önnek ha 5 perc alatt zsebbe vágom mind?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!