Az miért van hogy csak script tagek között működik?
Figyelt kérdés
Sziasztok: ezt a példa kódot próbáltam használni:
viszont nem működik úgy hogy ha a js kódot külön js fájlba rakom, csak akkor ha a html fájlban script tagek között.
ez miért van?
2017. ápr. 11. 19:12
11/14 anonim válasza:
Akkor mint azt már többször elmondtuk: a <head> és </head> tagek között van a szkript, ami előbb fut le, mint ahogy az oldal betöltődne. Tedd közvetlenül a </body> elé.
12/14 A kérdező kommentje:
ja hogy jah.:DD
már értem. erről még sose hallottam ezért voltam picit értetlen.
de ez amúgy mennyire esztétikus?
2017. ápr. 12. 05:12
13/14 anonim válasza:
1.chrome-ban nyomd le a ctrl-shit-i /vizsgálat mód/
2.töltsd be az oldalt
3.válts a console tab-ra (elements console ... sávban)
4.ott látod a js hibákat.
ha nem írja,hogy rossz az útvonal, akkor:
1, próbáld átalakítani a fájl kódolását utf8 BOM nélkülre (notepad ++ vagy hasonlóval)
2, ha előbbi nem válik be, próbáld meg átnevezni a fájlt.
14/14 anonim válasza:
Kérdező: Ilyen rövid scriptet én nem tennék ki külön fájlba. És még valami: Ezért kértelek meg, hogy mutasd meg a HTML kódodat is valamiféle kódmegosztó oldallal, mint pl. pastie, pastebin vagy társai. Akkor ahelyett, hogy ismételgetjük neked a hibát (mármint leginkább 90%-os őrangyalod, akinek volt hozzá türelme), azt tudtuk volna mondani, hogy "Né, látod, a 4. sorban megkezded a <head> taget, és a 8. sorban zárod le. A kettő közé tetted a <script> taget, és ezért nem fut le. Másold át a </body> bezáró tag elé, és menni fog".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!