Mire jó a return?

Figyelt kérdés

Jelenleg js-t tanulok de zavarban vagyok a returnnel kapcsolatban.

Annyira talán rájöttem hogy akkor használjuk ha a függvénynek vannak paraméterei és azt kell visszaadni. Szóval pl a függvény értéke 1 és 1 aztán összeadjuk. az összeadást változóban tároljuk..ami most legyen n.

és ahhoz hogy visszakapjuk az eredményt akkor leírjuk hogy return n;

jól sejtem ugye?

és ha nem írjuk ki hogy return n akkor nem írja ki a kapott eredményt...de akkor helyette az nem jó ha simán kiíratom?

2017. ápr. 10. 16:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Jol sejted.

"

de akkor helyette az nem jó ha simán kiíratom?"

Es ha nem kiiratni akarod, hanem tovabb dolgozni vele?

2017. ápr. 10. 16:42
 2/4 A kérdező kommentje:

na igen valahol olvastam ilyesmiről hogy arra jó h továbbdolgozzunk vele..emiatt csináltam is egy próbát és a visszaadott változóhoz később hozzáadtam egy számot..de nem volt jó a kód.

ha lesz időd tudnál írni egy rövid kódot amiben továbbdolgozol vele?

2017. ápr. 10. 16:46
 3/4 anonim ***** válasza:

function osszead (a, b) {

return a + b;

}

var tovabbdolgozokvele = osszead(2,3);

bocs ha szintaktikai hibát ejtettem, lusta vagyok lefuttatni

[link]

2017. ápr. 10. 17:02
 4/4 anonim ***** válasza:

A függvény lényege, hogy egy elszeparált része a programodnak, amit akár többször is le tudsz futtatni, ha meghívod. Érdemes gyakori műveleteket, vagy logikailag egyértelműen elszeparálandó logikát függvényekbe helyezni, így nem csak a kódismétlést iktatod ki, hanem a olvashatóságot is növeled vele.

Egyik csoportosítás szerint kétféle függvény létezik: amelyiknek van eredménye, illetve amelyiknek nincs.

Az elsőt úgy képzeld el, mint egy matematikai függvényt. Vannak bemenő paramétereid, amiket felhasználva egy eredményt generálsz. Például meg szeretnéd tudni, hogy a felhasználó milyen hibákat vétett az űrlap kitöltése közben.

function getValidationErrors(formElements) {

return formElements.filter(element => !element.validity.valid).map(element => element.validationMessage);

}

A második kategóriát eljárásoknak is szokták hívni. Ezek olyan függvények, amiktől nem vársz eredményt, elvégzik a dolgukat, amik általában valamilyen mellékhatással járnak. Mivel nem vársz tőlük eredményt, így mondhatni nem térnek vissza semmivel. Például a validációs üzenet megjelenítése az űrlap fölött piros mezőben.

function showValidationErrors(errorBox, errors) {

errorBox.innerText = `A következő hibákat vétette a felhasználó: ${errors.join(", ")}`;

}

A kettő használata együtt:

function validateForm(errorBox, form) {

const validationErrors = getValidationErrors(form.children);

if (validationErrors.length > 0) {

showValidationErrors(errorBox, validationErrors);

}

}

2017. ápr. 10. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!