Hogy lehetne megoldani? HTML-ben lehetséges?
Kizárólag HTML-ben - ami egy, a weboldal struktúráját leíró nyelv - nem.
Ehhez valamilyen véletlen számot illetve dátumot előállítani képes szkript szükségeltetik akár a kliens (Javascript) akár a szerver (PHP) oldalon.
Igen tudom csak rosszul fogalmaztam! :)
Találtam egy ilyent de nem tudom hol kell a váltakozási időt váltani:
<html>
<head>
<SCRIPT type=text/javascript>
var tomb = new Array(0,1,2);
function szoveg(){
s=tomb[Math.floor(Math.random() * tomb.length)];
for (i=0; i<tomb.length; i++){
d=document.getElementById('szoveg_'+i);
if (i==s) d.style.display='block';
else d.style.display='none';
}
}
</SCRIPT>
</head>
<BODY bgcolor='#dddddd' leftmargin=0 topmargin=0 marginwidth=0 marginheight=0 onLoad="setInterval('szoveg();',10000);">
<div>
<div id='szoveg_0' style='display:block;'>első</div>
<div id='szoveg_1' style='display:none;'>második</div>
<div id='szoveg_2' style='display:none;'>harmadik</div>
</div>
</body>
</html>
Jesszus!
Puzsér Robi szavaival élve: "mi ez a förmedvény"?
Hogy normálisan nézzen ki, kissé kijavítottam:
bár lehetne rajta még finomítani (nem is keveset!).
A váltakozás idejéért a setInterval metódus második paramétere a felelős - ms-ban várja az értékeket (jelenleg 10 másodperc).
"Kliensoldali SetInterval ilyesmire teljesen alkalmatlan."
Arra, hogy "naponta más szövegeket írna ki véletlenszerűen azok közül amiket megadott" tényleg nem épp a legalkalmasabb. Időnként véletlenszerű szövegek cserélgetésére jó.
Tehát arra, ami kérdés volt arra teljesen alkalmatlan, valami másra meg alkalmas.
Ok.
"ehát arra, ami kérdés volt arra teljesen alkalmatlan"
Nem teljesen alkalmatlan, csak nem a legalkalmasabb. A kettő között jelentős különbség van.
A "feladat" az hogy "naponta más szövegeket írna ki véletlenszerűen azok közül amiket megadott".
Ennek egyik fele - a véletlenszerűen más szövegek kiírása - teljesül, viszont a naponta történő időzítés nem (az oldal minden egyes újratöltése változtatni fogja a szöveget). Ez utóbbi kikerülhető sütik használatával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!